latinica  ћирилица
08/06/2018 |  14:39 ⇒ 14:48 | Autor: SRNA

Čubrilović: Spremni smo za izbore, očekujemo više od 100.000 glasova

Zamjenik predsjednika Demokratskog narodnog saveza Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da sve ankete govore o rastu podrške toj stranci i da je realno očekivati da DNS na opštim izborima u oktobru osvoji više od 100.000 glasova.
DNS - Čubrilović, sastanak - Foto: SRNA
DNS - Čubrilović, sastanakFoto: SRNA

"Cilj nam je da DNS nakon oktobra ima od 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva poslanika u parlamentu BiH", izjavio je Čubrilović nakon sastanka sa predsjednicima opštinskih organizacija DNS-a sa područja banjalučke regije.

On je naglasio da su sve lokalne organizacije DNS-a u banjalučkoj regiji spremne za izbore, dodajući kako očekuje znatno povećanje broja glasova u tom dijelu Republike Srpske.

"Očekujemo veći rast podrške listi DNS-a u Banjaluci, Čelincu, Kotor Varošu, Šipovu i Mrkonjić Gradu, a dobre rezultate očekujemo u Kneževu, Ribniku i ostalim opštinama regije. Cilj nam je da DNS u banjalučkoj regiji dobije dva poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i uvjeren sam da ćemo taj cilj ostvariti", rekao je Čubrilović.

On je podsjetio da je DNS potpisao koalicioni sporazum sa SNSD i SP, ističući kako očekuje ubjedljivu pobjedu Željke Cvijanović i Milorada Dodika, koalicionih kandidata za predsjednika Republike Srpske i Predsjedništvo BiH na opštim izborima u oktobru.