latinica  ћирилица
08/06/2018 |  15:24 ⇒ 16:24 | Autor: SRNA

Banjaluka- Vodovod za 40 domaćinsta zaselaka u Rekavicama

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovao je danas početku izgradnje vodovoda Rekavice-Blagojevići kojim će biti omogućeno stabilno vodosnabdijevanje 40 domaćinstava iz zaseoka Lakići, Blagojevići i Račići, a za koji je iz budžeta grada obezbijeđeno oko 170.000 KM.
Radojičić: Početak izgradnje vodovoda u Rekavicama - Foto: SRNA
Radojičić: Početak izgradnje vodovoda u RekavicamaFoto: SRNA

Radojičić je rekao da je predviđeno izvođenje osam krakova sekundarne vodovodne mreže da bi ovo područje dobilo stabilnije vodosnabdijevanje.

"Ove godine na cijelom području grada radićemo 17 novih vodovoda. Od toga za područje Manjače i Rekavica radićemo šest vodovoda", rekao je Radojičić.

Posao na izgradnji vodovoda Rekavice-Blagojevići dobilo je preduzeće Eko-euro tim iz Banjaluka, a radovi bi trebalo da budu okončani do septembra, saopšteno je iz Gradske uprave.

Predsjednik Savjeta MZ Rekavice dva Željka Blagojević istakla je da će novim vodovodom biti omogućeno stabilno vodosnabdijevanje 40 domaćinstava iz zaseoka Lakići, Blagojevići i Račići.

Odbornik DNS-a u Skupštini grada Banjaluka Boran Bosančić naglasio je da će ovaj vodovod značiti mnogo za stanovnike Rekavica, s obzirom na to da ova sela odavno imaju probleme sa vodosnabdijevanjem.

"Izgradnja ovog vodovoda, ali i ostalih koji su planirani za realizaciju u ovoj godini, konkretan su dokaz aktuelne politike gradske administracije, koja je, kao jedan od svojih prioriteta, izdvojila razvomjeran razvoj gradskih i ruralnih područja", rekao je Bosančić.