latinica  ћирилица
08/06/2018 |  15:50 ⇒ 16:03 | Autor: B92

RG: Tim prvi finalista - zaustavio Čekinata

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u finale Rolan Garosa pobjedom nad Markom Čekinatom 3-0, po setovima 7:5, 7:6 (10), 6:1.
Dominik Tim (Foto:AP Photo/Alessandra Tarantino) -
Dominik Tim (Foto:AP Photo/Alessandra Tarantino)

Italijan koji je u prerthodnom kolu pobijedio Novaka Đokovića tako je zaustavljen u polufinalu, iako je imao svoje šanse da napravi iznenađenje i protiv Austrijanca.

Nešto manje od dva i po sata su bila potrebna Timu da pobijedi motivisanog Čekinata koji je ove godine prvi put pobijedio na nekom od Gren slem turnira i došao među četiri najbolja.

Austrijanac je odmah na startu krenuo brejkom posleij dugog gema u kom je Čekinato nekoliko puta imao gem loptu.

Uspio je Italijan da se vrati brejkom za 4:4 i baš kada je djelovalo da će moći da prelomi u svoju korist laganim gemom bez izgubljenog poena za 5:4, Dominik Tim odgovara na sličan način za 5:5, a onda i brejkom za 6:5 čime je prvi set praktično riješen.

Drugi set je bio tvrđi i nijedan od igrača nije uspijevao da ukrade servis protivniku, pa se ušlo u taj brejk u kom je Tim vodio i 6:3. Čekinato se još jednom vratio maestralno i čak poveo 7:6, ali je opet prokockao dobar momentum i izgubio 12:10 u taj brejku.

Poslije napete završnice drugog seta, Čekinato je pao i Austrijanac je to vrlo iskusno iskoristio i začas poveo sa 5:0. Italijan je uspio samo da smanji zaostatak za Timom, te da priprijeti dvjema brejk šansama u sedmom gemu, ali je već bilo kasno, pa je Tim otišao u finale.

Austrijanac (24) će biti najmlađi učesnik finala od 2014. godine kada je u finalu igrao Kei Nišikori.