latinica  ћирилица
08/06/2018 |  16:12 ⇒ 09/06/2018 | 07:51 | Autor: RTRS

Prnjavor dobio savremenu kružnu raskrsnicu (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović otvorila je novu kružnu raskrsnicu na ulazu u Prnjavor. Ukupna vrijednost projekta je 418.000 maraka.

Cvijanovićeva je pozdravila aktivizam lokalne vlasti, koja je pokazala da zna kako da sarađuje sa republičkim vlastima.

"Projektima su otklonjeni neki od suštinskih problema, pa je opština dobila jednu sasvim novu dimenziju. Rad lokalne vlasti u potpunosti je ispunio očekivanja", navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da Republika Srpska ide samo uzlaznom linijom, a da bi to tako ostalo, kaže, neophodne su odgovorne republičke i lokalne vlasti.

"Sljedeći projekat u Prnjavoru biće ulaganje u bezbjednost, jer će ova lokalna zajednica dobiti podršku Vlade Srpske za postavljanje sigurnosnih kamera na području grada," rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva smatra da su u ovoj opštini otklonili mnoštvo suštinskih problema.

"Osim ove kružne raskrsnice, u planu je gradnja još jedne na Vijaci. Izgrađen je most u Kulašima i neki drugi objekti, koji će sa autoputem predstavljati novu razvojnu šansu", naglasila je Cvijanovićeva

Prema riječima načelnika opštine Darka Tomaša, opština je dugo čekala na realizaciju ovog projekta.

"Objekat koji je koštao više od 266.000 maraka, najznačajniji je pojedinačni infrastrukturni projekat u ovoj godini, čime će biti riješen problem saobraćajnih gužvi u pojedinim dijelovima grada", istakao je Tomaš.

Ove godine, kako je naveo, biće završen i autoput, koji povezuje Banjaluku i Doboj, a koji prolazi kroz Prnjavor.

Tomaš se zahvalio Vladi i predsjedniku Srpske na podršci razvoju opštine.

"Naša lokalna zajednica dobro sarađuje sa Vladom Srpske u čemu se ogledaju i do sada realizovani projekti u vrijednosti od oko tri miliona maraka. Od tog iznosa samo je 600.000 KM bilo iz budžeta opštine, što znači da je više od 2,4 miliona KM bila investicija viših nivoa vlasti" ističe Tomaš.

Najavio je brojne infrastrukturne projekate koji će doprinijeti boljim uslovima života.

Kružni tok

Tomaš je još jednom ponovio da je ukupna investicija koštala 418.000 KM, od čega je investitor Јavno preduzeće "Putevi Republike Srpske" uložilo 308.000 KM, dok je opština Prnjavor uložila 110.000 KM u projektnu dokumentaciju, rješenje imovinsko-pravnih odnosa i uređenje kružnog toka.

Otvaranju kružne raskrsnice prisustvovao je i ministar za ekonosmke odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić, predstavnici preduzeća "Putevi Srpske", te odbornici Skupštine opštine Prnjavor.