latinica  ћирилица
08/06/2018 |  16:34 ⇒ 09/06/2018 | 09:18 | Autor: SRNA

Marković: Svjestan poraza od Dodika, Ivanić izlobirao dolazak britanskih vojnika

Najave da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi "spriječili rusko miješanje u oktobarske izbore" pokazuju da je Mladen Ivanić uspio da izlobira njihov dolazak kako bi pokušao bar na takav način da obezbijedi pobjedu na prestojećim izborima, izjavila je član Glavnog odbora SNSD-a Milica Marković.
Milica Marković - Foto: blic.rs
Milica MarkovićFoto: blic.rs

Markovićeva je naglasila da Ivanić, suočen sa činjenicom da će izgubiti od svog protivkandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, pokušava uz pomoć svojih starih prijatelja Britanaca da obezbijedi pobjedu na predstojećim izborima.

"Poznata stvar je da je Ivanić tvrdio da ima otvorena vrata svugdje u svijetu i da ima razumijevanje svih zemalja. Ko je drugi mogao da pozove engleske vojnike i desantne snage nego neko ko je blizak sa njima, a to je svakako Mladen Ivanić", istakla je Markovićeva.

Ona je naglasila da je Ivanić i pod strašnim pritiskom, jer je svjestan da će Dodik ostvariti apsolutnu pobjedu ali glasovima srpskog naroda, a ne uz pomoć britanskih vojnika.

Markovićeva je uvjerena da će građani Republika Srpska na predstojećim izborima pokazati da žele lidere koje će sami izabrati i koji će biti lideri u pravom smislu te riječi, a ne sluge stranaca.

Britanski Tajms objavio je da će Velika Britanija poslati 40 pripadnika vojske koji će se pridružiti Misiji EU i NATO-a u BiH kako bi "spriječili rusko miješanje u oktobarske izbore".

Britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson o ovome će obavijestiti 28 ministara odbrane zemalja članica NATO-a na sastanku u Briselu.

"Ovaj razmještaj snaga pokazuje našu predanost da izbori u BiH budu slobodni i pošteni, te da se održe bez prekida i malicioznih spoljnih uticaja", rekao je ministar odbrane tokom dvodnevnog sastanka u sjedištu NATO-a.