latinica  ћирилица
09/06/2018 |  08:58 ⇒ 11:17 | Autor: SRNA

Nevrijeme poharalo Herceg Novi; U Tivtu oštećeni avioni

Hercegnovsku rivijeru pogodilo je snažno nevrijeme praćeno jakom kišom, gradom i olujnim vjetrom, a pričinjena je znatna šteta na kućama.
Nevrijeme u Herceg Novom (Foto: portalanalitika.me) -
Nevrijeme u Herceg Novom (Foto: portalanalitika.me)

U Herceg Novom i Meljinama iščupana su stabala i bilbordi na ulicama, a pričinjena je i šteta na kućama, gdje su polomljena stakla na prozorima i polupani krovovi.

Olujni vjetar je sinoć i tokom noći čupao rasvjetu, drveće, oštetio automobile, pumpu i perionicu, dok su ulicama tekli bujični potoci.

Pijavica sa mora oštetila je bolnicu u Meljinama na kojoj su polomljeni prozori i uništen krov. Direktor Bolnice Olivera Elez rekla je da su oštećene zgrade Zavoda za rehabilitaciju i internog odjeljenja u kojima je bilo puno pacijenata, ali da niko nije stradao.

- Olujni vjetar odnio je krov sa kabineta internog odjeljenja na kojem su sva stakla izbijena. Osim toga, stradale su kuhinja i praonica...Situacija je vanredna i potrebna nam je pomoć - rekla je Elezova za Radio Јadran.

Bolnica u Meljinama, koja je glavni oslonac Novljanima i gostima tokom ljeta, mjesecima jedva opstaje zbog teške finansijske situacije, nedostaka kadra i neizvjesnog statusa.

Tivat: Nevrijeme oštetilo dva manja aviona

Dva manja aviona, koja su bila parkirana na Aerodromu u Tivtu, oštećena su u olujnom nevremenu, saopšteno je iz preduzeća Aerodrom Tivat.

Riječ je o avionima mase veće od šest tona, koje je sinoć zahvatila pijavica.

U saopštenju se navodi da će uskoro izaći na lice mjesta i predstavnici osiguravajućih kuća i procjeniti štetu.