latinica  ћирилица
10/06/2018 |  18:58 ⇒ 19:09 | Autor: SRNA

Јednočasovne blokade puteva u Republici Srpskoj i FBiH

Vozači koji su danas protestovali zbog visoke cijene goriva blokirali su saobraćajnice na području Bijeljine, Banjaluke, Brčkog, Šamca, Doboja, Zvornika, u gradovima u Federaciji BiH, dok na području Hercegovine nije bilo obustave saobraćaja.
Blokada ulice u Banjaluci - Foto: RTRS
Blokada ulice u BanjaluciFoto: RTRS

Na području Bijeljine vozači su blokirali centar grada i kružni tok kod Tržnog centra Fis, odnosno izlaze prema graničnim prelazima Rača i Pavlovića mosta prema Srbiji, rečeno je Srni u bijeljinskoj Policijskoj upravi.

Tokom protesta, koji je trajao od 17.00 do 18.00 časova u Priboju je bio je blokiran regionalni put prema Loparama i magistralni put Bijeljina-Tuzla.

Na području opštine Šamac u blokadi je bio magistralni put koji od kružnog toka na ulazu u grad vodi prema graničnom prelazu Šamac prema Hrvatskoj, kao i regionalni put Šamac-Brčko u Obudovcu.

Vozila su djelimočno blokirala saobraćaj na raskrsnici u Lončarima na magistralnom putu Orašje-Tuzla.

Na području Banjaluke najveća blokada saobraćaja bila je na Prijedorskoj petlji gdje se zaustavilo oko 200 vozila.

Iz Policijske uprave Banjaluka su rekli Srni da je zaustavljanja vozila bilo i u naselju Karanovac na putu prema Kneževu, kao i na kružnom toku u naselju Lauš i na putu kroz mjesto Zeleni vir.

- I dalje prikupljamo podatke sa terena. Moramo reći da su na nekim mjestima zaustavila samo dva vozila, a da nakon toga ostali nisu mogli da prođu, zbog čega su nastali zastoji - kažu u policiji.

U Policijskoj upravi Zvornik Srni je rečeno da su danas od 17.25 do 17.55 časova kamion i nekoliko putničkih vozila blokirali saobraćaj na ulazu u Vlasenicu iz pravca Milića.

Na ostalim mjestima u Podrinju koja operativno pokriva Policijska uprava Zvornik nije bilo obustave saobraćaja.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo nisu zabilježene blokade saobraćajnice zbog visoke cijene gorive, rečeno je Srni u ovoj policijskoj upravi.

Iz dobojske Policijske uprave Srni je rečeno da je danas od 17.00 do 18.00 časova sabraćaj bio obustavljen u Modriči, dok se na ostalim putnim pravcima nesmetano odvijao.

U Policijskoj upravi Trebinje Srni je rečeno da nije bilo blokada saobraćajnica na području Hercegovine.

U Brčkom je nekoliko vozila blokiralo saobraćaj u centru grada, a policija je obezbijedila alternatnivne pravce.

Na području Federacije BiH saobraćaj je bio blokiran u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Visokom, na magistralnom putu M17, kao i na izlazu iz Sarajeva i Mostarskom raskršću.

Saobraćaj je zaustavljen na raskrsnici kod Marindvora u Sarajevu, zatim na raskrsnici Brčanska malta u Tuzli, u centru Zenice i u blizini stadiona Bilino Polje.