latinica  ћирилица
11/06/2018 |  07:56 | Autor: RTRS

Bez problema u saobraćaju

U Republici Srpskoj na većini puteva saobraćaj se odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, a na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Banjaluka -
Banjaluka

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog deminiranja terena, saobraćaj se 30 minuta obustavlja i 15 minuta propušta na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji devet i 13/ od 8.00 do 18.00 časova, a na ulazu u Brod, od Donjeg Svilaja /naselje Struge, opština Brod/ od 8.00 do 16.00 časova.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog saobraćaj se usporeno odvija na dionicama Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva.

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj se odvija usporeno, zbog aktiviranih klizišta, na magistralnom putu Banjaluka-Јajce, lokalitet Srpskih toplica.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog aktiviranih klizišta.

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog priprema za rehabilitaciju magistralnog puta M-17 dionica Modriča-Karuše i magistralnog puta dionica Derventa /Žirovina/-Šešlije saobraćaj se odvija jednom trakom ne duže od 15 minuta.

U Brčkom će, zbog izgradnje kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta M-14, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan, biti izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u gradskom području.

Na dionici A-1, Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraćaj se odvija preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1, Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno odvijanje saobraćaja.

Zbog radova u Crnoj Gori, do 15. juna svakodnevno od 9.00 do 13.00 časova obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta graničnog prelaza Vraćenovići-Petrovići, pa se u tom terminu ne savjetuje korišćenje graničnog prelaza Deleuša-Vraćenovići.