latinica  ћирилица
11/06/2018 |  08:12 | Autor: RTRS

Bratunac: Planirano ulaganje 60 miliona KM za četiri godine

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović rekao je da je sa rukovodstvom Republike Srpske i drugim investitorima i donatorima dogovoreno ulaganje 60 miliona KM za realizaciju kapitalnih projekata na području ove opštine u naredne četiri godine.
Nedeljko Mlađenović - Foto: SRNA
Nedeljko MlađenovićFoto: SRNA

Mlađenović je među tim projektima istakao izgradnju pristupnih puteva i savremenog graničnog prelaza sa zajedničkim carinskim terminalom za Srbiju i BiH, za putnički i teretni saobraćaj, kod novoizgrađenog mosta "Bratoljub" na Drini između Bratunca i Ljubovije.

"Planirana je izgradnja objekta za opštinsku administraciju, te stambene zgrade za trajno zbrinjavanje preostalih izbjeglih i raseljenih lica i porodica, kao i ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca koje još nisu riješile stambeno pitanje", precizirao je Mlađenović.

On je dodao da je predviđena izgradnja putne zaobilaznice oko Bratunca i njeno povezivanje sa "Bratoljubom".

Mlađenović kaže da je Vlada Republike Srpske od 2006. godine u Bratunac uložila 90 miliona KM.

"Uređeno je i asfaltirano 36 kilometara regionalnih puteva, u cijelosti rekonstruisan i proširen gradski vodovod, te izgrađeno nekoliko mjesnih vodovoda. Izgrađen je i opremljen novi Dom zdravlja, Dom kulture, nekoliko zgrada za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih i izbjeglih", kaže Mlađenović.

On je naveo da je izgrađen sistem i mreža za navodnjavanje svih plantaža voća i sjetvenih površina, most preko Drine, uređeni dijelovi korita nekoliko rječica, kao i realizovani mnogi manji projekti.