latinica  ћирилица
11/06/2018 |  14:04 | Autor: B92

ATP: Đoković napredovao jednu poziciju

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković napredovao je na najnovijoj ATP listi.

Đoković je stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Francuske poslije čega je popravio plasman za jednu poziciju i sada je 21. na listi najboljih svjetskih tenisera.

Filip Krajinović je pao za dvije pozicije i sada je 29, dok je Dušan Lajović ostvario za dva mjesta bolji rezultat i 58. je na ATP listi.

Srbija među 100 najboljih ima još dva predstavnika. Viktor Troicki je sa 91. došao na 93. mejsto, dok je u prvih 100 ušao Laslo Đere, skokom od devet pozicija i sada je 92. na svijetu.

Rafael Nadal je juče osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske i zadržao je prvo mjesto na ATP listi, ispred Rodžera Federera i Aleksandera Zvereva.

Polufinalista Rolan Garosa Huan Martin Del Potro napredovao je dvije pozicije, do četvrtog mjesta, pošto je preskočio Marina Čilića i Grigora Dimitrova.

Finalista Dominik Tim je na sedmom mjestu na listi najboljih tenisera svijeta zamijenio Kevina Andersona, koji je sada osmi, ispred Davida Gofana i DŽona Iznera.

Ne tako davno svjetski broj 1 Endi Mari pao je za čak 110 pozicija, pa je trenutno tek 157. na listi, a još veći pad doživeo je Stanislas Vavrinka, za 233 mjesta pa je tek 263. igrač svijeta.