latinica  ћирилица
11/06/2018 |  15:43 | Autor: SRNA

Milić: Radi vlastite političke promocije, Bosić žrtvuje SDS u Brčkom

Gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić izjavio je Srni da se "stiče utisak da je povjerenik SDS-a u Brčkom Mladen Bosić odlučio da cijelu opštinsku organizaciju ove stranke žrtvuje radi vlastite političke promocije na predstojećim izborima".
Siniša Milić - Foto: RTRS
Siniša MilićFoto: RTRS

Milić je rekao da mu je žao zbog toga, jer je SNSD sa ljudima iz SDS-a zajednički bio u vlasti u Brčkom posljednjih 10 godina.

"Međutim, gospodin Bosić je očigledno procijenio da se saradnja SDS-a i SNSD-a u Brčkom ne uklapa u njegovu političku bajku o 'dobrim' i 'zlim' momcima u Brčkom i Republici Srpskoj, o vilenjacima i tajkunima, pa je brže bolje odlučio da rasturi ovu široku srpsku koaliciju", istakao je Milić, komentarišući optužbe koje je Bosić iznio na rad vlasti u Distriktu.

On je istakao da ga iznenađuje što Bosić tako olako prelazi preko činjenice da je upravo kadar SDS-a u proteklih 10 godina rukovodio ključnim resorima Vlade distrikta, a ne SNSD, tako da SDS ne može pobjeći od vlastite odgovornosti za sve dobro ili loše u Brčkom.

"Na njegovu nesreću, i u Opštinskoj organizaciji SDS-a sve je manje onih koji vjeruju u Bosićeve bajke, što potvrđuju masovnim napuštanjem članstva", rekao je gradonačelnik Brčkog.

Milić je naglasio da je Bosić pokušajem prodaje pozicije gradonačelnika Bošnjacima pokazao odgovornost i domete svoje nacionalne politike.