latinica  ћирилица
12/06/2018 |  15:06 ⇒ 15:15 | Autor: SRNA

Cvijanović - Malešević: Riješeni problemi učenika u Budimlić Јapri i Modriči

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je pronađeno rješenje za probleme u školama u Budimlić Јapri i Modriči, gdje učenicima završnih razreda nisu bile podijeljene diplome zbog isteka mandata direktora.
Dane Malešević i Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Dane Malešević i Željka CvijanovićFoto: RTRS

Ona je istakla da je direktorima produžen mandata kao vršiocima dužnosti, te da će učenici dobiti diplome.

"Imamo niz škola u kojima su direktori u statusu vršilaca dužnosti, negdje su im istekli mandati, a kraj je školske godine i treba da obave administrativni posao. Danas je sve pripremljeno i završeno", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da će na sjednici Vlade Republike Srpske u četvrtak, 14. juna, biti riješena kadrovska pitanja.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da će testiranja za malu maturu biti eksperimentalna sve do školske 2021/22. godine.

"Treba pripremati da generacija koja upiše šesti razred, kada dođe u deveti, ima malu maturu", rekao je Malešević odgovarajući na novinarsko pitanje do kada će testiranja za malu maturu biti eksperimentalna.

Govoreći o nadogradnji Osnovne škole "Branko Radičević" u Banjaluci, Malešević je naveo da je raspisan tender i da bi krajem iduće sedmice trebalo biti otvaranje ponuda, te da bi, ukoliko ne bude žalbi Grad trebalo dati i građevinsku dozvolu, čime su stvoreni svi uslovi za otpočinjanje radova.

On je dodao da bi Ministarstvo sljedeće sedmice trebalo objaviti i tender za rekonstrukciu osnovne škole u Istočnoj Ilidži.