latinica  ћирилица
12/06/2018 |  16:45 ⇒ 18:15 | Autor: SRNA

Gradonačelnik Prijedora posjetio mališane na ljetovanju

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor Centra za socijalni rad ovog grada Milena Miodragović posjetili su mališane treće smjene u Dječijem odmaralištu "Užice" u Bečićima, koji tu borave u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske 2018".
Gradonačelnik Prijedora posjetio mališane u Bečićima - Foto: SRNA
Gradonačelnik Prijedora posjetio mališane u BečićimaFoto: SRNA

U trećoj smjeni su, osim 55 djece, vaspitača i roditelja - pratilaca djece sa posebnim potrebama iz Prijedora, i mališani iz Bijeljine, Trebinja, Brčkog, Lopara, Donjeg Žabara i Pelagićeva-ukupno 158 lica, koja će na moru boraviti 10 dana, odnosno do 14. juna, saopšteno je iz Јavnog fonda za dječiju zaštitu.

Direktor Јavnog fonda Nedeljko Јović, koji je bio domaćin, zahvalio je Đakoviću za vrijeme koje je izdvojio da posjeti i razgovara sa djecom u Bečićima i naglasio da je ovo prva zvanična posjeta jednog gradonačelnika u proteklih 17 godina, koliko Fond realizuje projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske".

On je naglasio da mu je izuzetno drago što ima priliku da pozdravi gradonačelnika Prijedora u društvu više od 130 djece iz različitih gradova i opština Srpske u projektu koji je do sada obuhvatio više od 23.000 mališana iz najosjetljivijih kategorija.

Јović je naveo da posjeta pokazuje da lokalne zajednice cijene ovaj projekat, a da je grad Prijedor to pokazivao i prethodnih godina, podržavajući i učestvujući u njegovoj realizaciji.

On je izrazio uvjerenje da će se dobra saradnja sa Prijedorom nastaviti u budućnosti, a u najboljem interesu djece Republike Srpske.

Đaković je pozitivno ocijenio ideju i realizaciju projekta, kako u smislu infrastrukture tako i u organizacionom smislu.

"Djeca u odmaralištu `Užice` u Bečićima imaju sve potrebno za prijatan i ugodan boravak - dobar smještaj, ukusnu i obilnu ishranu, sportske terene i radionice i naravno prelijepu plažu i more", naveo je on.

Prema riječima Đakovića, sama ideja projekta, gdje djeca kolektivno provode vrijeme na moru u društvu svojih vršnjaka i pod budnim okom vaspitača, učitelja plivanja, pedagoga, psihologa i drugog stručnog osoblja, nešto je što je potrebno i korisno za djecu Republike Srpske.

Mališani su gostima priredili prigodan kulturno-umjetnički program te su kroz pjesmu, igru i recitaciju prikazali svoje talente.

Đaković je djecu obradovao prigodnim poklonima dok su mu mališani iz Prijedora uručili zahvalnicu i svoje likovne radove.