latinica  ћирилица
13/06/2018 |  09:11 ⇒ 09:13 | Autor: sputniknews.com

Tramp: Kim je zabavan i vrlo pametan momak

Predsjednik SAD Donald Tramp je izjavio da je odmah uspostavio dobar odnos sa sjevernokorejskim liderom Kim DŽong Unom na sastanku u Singapuru.
Donald Tramp i Kim DŽong Un - Foto: AP
Donald Tramp i Kim DŽong UnFoto: AP

- Od samog početka smo se odlično razumjeli... Mi smo počeli da govorimo da je potrebna denuklearizacija zemlje, i on je to razumio, s tim nije sporio - rekao je Tramp u intervjuu televiziji Foks njuz.

- On je jak momak. Ljudi me pitaju, kakav je. On ima dobar karakter, zabavan je i vrlo vrlo pametan, odličan pregovarač. On je momak koji misli vrlo strateški - dodao je predsjednik SAD, govoreći o Kim DŽong Unu.

U isto vrijeme, Tramp je naveo da neće prestati sa oštrim izjavama na račun Kim DŽong Una, jer bez njih, prema njegovim riječima, ne bi bilo ni pregovora sa Sjevernom Korejom.

- Mislim da bez te retorike ne bismo bili ovdje. Nisam to radio sa zadovoljstvom, ali nije bilo izbora - izjavio je šef Bijele kuće.

Kim: Tramp me je razumio

Lider Sjeverne Koreje Kim DŽong Un je tokom razgovora sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom izjavio da je neophodno da Sjeverna Koreja i SAD hitno prekinu sa "iritirajućim i neprijateljskim vojnim akcijama jedna protiv druge" saopštila je nacionalna novinska agencija Sjeverne Koreje KCNA.

Kim je na sastanku u utorak rekao da bi Pjongjang i Vašington trebalo da prestanu sa provociranjem i da preduzmu pravne, institucionalne korake kako bi to i obezbijedili, prenosi Rojters.

U izvještaju sjevernokorejske agencije navodi se da je Kim rekao da Tramp to "razumije" i da je obećao da će obustaviti vojne vježbe SAD i Јužne Koreje tokom trajanja pregovora sa Sjevernom Korejom.