latinica  ћирилица
13/06/2018 |  14:28 ⇒ 18:23 | Autor: SRNA

Rešić: Podrška Vlade od 400.000 KM za tri izuzetno važna projekta u Oštroj Luci (FOTO)

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić izjavila je danas da će opština Oštra Luka dobiti oko 400.000 KM za završetak tri značajna projekta, odlukom Vlade Srpske o utvrđivanju liste prioritetnih projekata.

Riječ je o završetku projekta izgradnje objekta za Skupštinu opštine i Boračku organizaciju u vrijednosti 200.000 KM, rekonstrukciji Doma u Mjesnoj zajednici Koprivna za šta je potrebno 120.000 KM i 75.000 KM za nabavku sanitetskog vozila posredstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Rešićeva je, nakon razgovora sa rukovodstvom opštine, navela da izrazito nerazvijene lokalne zajednice poput Oštre Luke nisu u mogućnosti da samostalno realizuju ovakve projekte, zbog čega je Vlada Srpske tu da pomogne.

"Objekat Skupštine opštine biće prvi veći objekat od solidne gradnje u vlasništvu opštine u ovih 25 godina koliko postoji. To je veoma značajno za ovu lokalnu zajednicu. Raduje me što je u planu izgradnja još nekih objekata, poput Šumarije i postrojenja `Elektrodistribucije`. Ti vrlo značajni projekti garantuju i radna mjesta i bolji kvalitet života, što je nama najbitnije", istakla je Rešićeva.

Lejla Rešić u Oštroj Luci (Foto: SRNA)

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da je danas razgovarano o projektima koji mogu doprinijeti razvoju opštine.

"Mi smo ove godine planirali cijeli niz projekata. Naišli smo na razumijevanje Vlade Republike Srpske koja je odlučila da nam pomogne u nekim, za nas ključnim projektima", naglasio je Stanar.

On je dodao da će opština do kraja godine raspisati tender za radove na zgradi Skupštine opštine koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, ističući da je to veoma značajan projekat ukupne vrijednosti oko 500.000 KM.