latinica  ћирилица
13/06/2018 |  15:44 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

Načelnik opštine Teslić priznao da više nema skupštinsku većinu

Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, nedavne smjene u Domu zdravlja i načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, smatra nezakonitim. Ipak, danas je priznao da više nema skupštinsku većinu.

Odbornici teslićkog SDS-a nisu dio novoformirane skupštinske većine. Ovo je potvrdio načelnik opštine i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Milan Miličević.

"Tokom posljednje dvije sjednice, bez obzira ko šta pričao, bilo je jasno, da načelnik opštine, odnosno ja, u ovom momentu nema skupštinsku većinu. Skupštinska većina je sada novoformirana", rekao je Miličević.

Ako Miličević misli da nema većinu, to je onda isključivo njegova odluka, a ne odluka PDP-a, poručio je Radojica Todić, šef Kluba odbornika ove stranke u Tesliću.

"Sve stranke iz postojeće skupštinske većine su na jednoj strani. SDS ako misli da nije u većini to je striktno njihova odluka, a ne nas ostalih", istakao je Todić.

U SNSD-u kažu da načelnik ima podršku samo dijela odbornika SDS-a i odbornika SDA. Ipak, o novoj skupštinskoj većini još nisu razgovarali.

Mišo Stojanović, šef Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić, kaže da će do sljedeće sjednice skupštine sigurno biti određenih razgovora.

"Ako odlučimo da tako treba da uradimo, da se stvori nova skupštinska većina, mi ćemo to i uraditi", naglasio je.

U opštinskoj upravi tvrde da će ovakav razvoj događaja usporiti projekte koji se trebaju realizovati, kao  što su projekti izgradnje lokalne putne mreže, vodovodne mreže, kanalizacione i regulacije korita Velike Usore.

Stojanović dodaje da je to spin koji SDS pokušava da napravi.

" Mislim da niko od odbornika ne bi glasao niti protiv izgradnje puteva, niti bilo čega što je u interesu građana", kaže on.

U međuvremenu, Miličević tvrdi da ga ne bi iznenadio ni opoziv. Kaže da će poduzeti sve zakonske norme i propise kako bi se odluke skupštine o smjenama SDS-ovih funkcionera izuzele od izvršenja do konačnih sudskih presuda.

Mladen Kovanušić i Nikola Stokić, razrješeni funkcioneri, tvrde da su svoj rad savjesno obavljali. U SNSD-u ovakve tvrdnje odbacuju i najavljuju da se sa smjenama onih koji posao ne obavljaju savjesno u Tesliću neće stati.