latinica  ћирилица
17/06/2018 |  12:35 ⇒ 12:36 | Autor: SRNA

Pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju Ministarstvu prosvjete Srpske

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dobilo je pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske za finansijski izvještaj za prošlu godinu.
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Ministarstva je Srni rečeno da, prema mišljenju glavnog revizora, "finansijski izvještaj Ministarstva istinito i objektivno, u svim materijalno značajnim aspektima, prikazuje finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31. decembar 2017. godine".

"Izvještaj Ministarstva istinito i objektivno prikazuje prihode, primitke, rashode i izdatke, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor važećim u Srpskoj", precizira se u izvještaju glavnog revizora.

Revizijski nalazi i zaključci o fer i istinitoj prezentaciji finansijskih izvještaja Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske se oslanjaju na propisani okvir finansijskog izvještavanja za javni sektor u Republici Srpskoj.

Prema mišljenju glavnog revizora, aktivnosti, finansijske transakcije i informacije prikazane u finansijskim izvještajima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za 2017. godinu su, u svim materijalno značajnim aspektima, u skladu sa propisima kojima su regulisane.