latinica  ћирилица
17/06/2018 |  14:56 | Autor: SRNA

U ponedjeljak nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme, uz povremenu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.
kiša - Foto: TANЈUG
kišaFoto: TANЈUG

Ujutru će biti umjereno i pretežno oblačno, ponegdje sa slabom kišom na sjeveru, u ostalim predjelima uglavnom suvo, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana i popodne biće promjenljivo i nestabilno vrijeme, uz povremenu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, a moguća je i pojava grada.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 17, na jugu 22, a najviša dnevna od 23 do 27, na jugu Hercegovine 30, u višim predjelima 19 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena bura, podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica devet, Han Pijesak 16, Sokolac
19, Kalinovik i Sarajevo 20, Gacko, Tuzla i Mrkonjić Grad 21, Nevesinje, Livno i Srebrenica 22, Šipovo, Krupa na Uni, Ribnik i Prijedor 23, Novi Grad, Bileća i Banjaluka 24, Rudo, Trebinje, Foča, Srbac, Bugojno i Zvornik 25, Doboj i Bijeljina 26, Mostar 30 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 19. juna biće promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme uz smjenu sunčanih i kišnih perioda, a mogući su i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Biće uslova za lokalno jače padavine i pojavu grada ponegdje. Na jugu će biti sunčanije, uz rjeđu pojavu pljuskova.

Najviša dnevna temperatura od 22 do 27, na jugu Hercegovine 30, a u višim predjelima 18 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 20. juna, biće promjenljivo vrijeme sa sučanim intervalima, ali i povremenim pljuskovima sa grmljavinom, najprije sredinom dana na istoku, a popodne mjestimično i u ostalim krajevima, osim juga Hercegovine gdje će biti sunčanije i suvo.

Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu Hercegovine 32, a u višim predjelima 20 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 21. juna, ujutro će biti malo do umjereno oblačno i pretežno sunčano. Tokom dana i popodne biće toplije i pretežno sunčano, a samo ponegdje u brdsko-planiskim krajevima u centralnim i istočnim krajevima mogući su pljuskovi sa grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura biće od 26 do 31, na jugu Hercegovine 33, a u višim predjelima 23 stepana Celzijusovih.