latinica  ћирилица
18/06/2018 |  10:30 ⇒ 15:40 | Autor: RTRS

Kod migranata u Bihaću pronađeni noževi, palice, čekići...

U jučerašnjim pretresima objekata i prostorija koje koriste migranti u Bihaću, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK pronašli su brojne predmete koji mogu poslužiti za počinjenje prekršaja i krivična djela.
Predmeti koje su koristili migranti u Bihaću (foto:MUP USK) -
Predmeti koje su koristili migranti u Bihaću (foto:MUP USK)

Kako je za portal Kliks potvrđeno u MUP-u USK, pripadnici policije su u objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma penzionera i drugim lokacijama za koje su postojala operativna saznanja da se koriste za smještaj migranata, pronašli, između ostalog, 36 noževa, dvije palice, čekić, skalpele, noževe za skalpel, makaze i odvijače.

"Nakon izvršenog pretresa sudu će biti dostavljen izvještaj o izvršenom pretresu i obavještenje Službi za poslove sa strancima", rekla je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

Cilj pretresa, koji se provodio po naredbi Opštinskog suda u Bihaću, bio je pronalazak tragova i predmeta koji potiču iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koji se koriste za vršenje prekršaja.

Predmeti koje su koristili migranti u Bihaću (foto:MUP USK)

U jučerašnjoj akciji učestvovalo je više od 100 policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK, a aktivnosti su rezultat posljednjih dešavanja na području USK i uznemirenosti javnosti nakon ubistva migranta u Velikoj Kladuši.

Ministar unutrašnjih poslova USK Anel Ramić potvrdio je juče da će tokom ove sedmice slične akcije biti nastavljene i u Velikoj Kladuši i Cazinu.

Danas će Tužilaštvu USK biti predata dvojica migranata koje se sumnjiči za ubistvo Marokanca A. L. (1994.) koje se dogodilo u petak oko 23 sata u ulici Đure Pucara Starog u Velikoj Kladuši.

Kako saznaje portal Kliks, riječ je o Ismailu Mehailiju (1985.) iz Alžira i Validu Faraukliju (1996.) iz Palestine kojima se na teret stavlja da su nakon fizičkog obračuna nožem izboli 24-godišnjeg Marokanca.

Podsjećamo, više od 100 policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona juče je u Bihaću izvršilo akciju pretresa migranata i ovjekata koje oni koriste.