latinica  ћирилица
18/06/2018 |  15:54 ⇒ 21:18 | Autor: RTRS

Početak izgradnje nove bolnice u Doboju krajem avgusta

Tender za izgradnju nove bolnice "Sveti aspostol Luka" u Doboju biće objavljen sutra, a radovi bi trebalo da počnu krajem avgusta ili u prvoj polovini septembra, saopštio je danas, na predstavljanju projekta nove bolnice, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Doboj bi novu bolnicu trebalo da dobije za tri godine. Za ovaj projekat iz budžeta Republike Srpske biće obezbijeđeno oko 80 miliona KM.

Ukupna površina nove bolnice u Doboju biće 28.000 kvadratnih metara, imaće šest spratova i raspolagaće sa 468 kreveta. Biće opremljena novom medicinskom opremom koja će omogućiti savremene metode dijagnostike i pružanja zdravstvenih usluga.

- Ovim ne dobijamo samo velelepnu zgradu, nego instituciju koja će biti uveliko efikasnija i bolje organizovana nego do sada - kaže Milorad Živković, direktor ЈZU "Sveti apostol Luka".

U posljednjih 12 godina Vlada Srpske izdvojila je znatna sredstava za zdravstvo, a to potvrđuje i inicijativa za novu i modernu bolnicu u Doboju, koja je druga po veličini u Srpskoj, poručio je resorni ministar.

- Na ovaj način pokazujemo da je opredjeljenje Vlade da se bolinice grade u svim mjestima, bez obzira na to ko, gdje i kako upravlja, jer nema ništa važnije od očuvanja zdravlja - rekao je Bogdanić.

Direktor dobojske Bolnice istakao je da će nakon izgradnje nove bolnice korist imati ne samo građani Doboja, već i drugih gradova koji se liječe u ovoj ustanovi.