latinica  ћирилица
18/06/2018 |  17:34 ⇒ 19/06/2018 | 07:38 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva u Šipovu: Interes Vlade razvoj ruralnih krajeva (FOTO)

U mjestu Kozila kod Šipova otvoren je novi, asfaltirani dio puta u dužini 4,4 kilometra. U ovu opštinu do sada je iz Razvojnog programa i budžeta Republike uloženo oko 30 miliona KM, dok je putem kreditnih linija IRB-a Srpske plasirano još oko 16 miliona. U izgradnju lokalnog puta u mjestu Kozila Vlada je uložila 200.000 KM.

Zajedno sa ovim lokalnim putem na području Šipova izgrađeno je 35 kilometara novih seoskih puteva. Cilj opštine- 70 kilometara seoskih i lokalnih puteva i konačna povezanost svih visoravni sa Šipovom- trebalo bi da bude ispunjen naredne godine.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanovićeva rekla je da Vlada podržava aktivizam ove, kao i ostalih lokalnih zajednica u Srpskoj.

- Sedamdeset kilometara lokalnih puteva na teritoriji ove opštine pokazuje kakve su ambicije lokalne vlasti. Vlada je u iznosu od 500.000 KM finansirala ovaj i još jedan lokalni put - rekla je premijerka Srpske.

Željka Cvijanović u Šipovu (Foto: RTRS)

Cvijanovićeva je najavila da je u planu finansiranje puta koji povezuje opštine Šipovo i Ribnik, u dužini od 11 kilometara.

- Interes Vlade je stvaranje uslova za razvoj ruralnih krajeva. Ovo je dobro partnerstvo, tamo gdje je lokalna zajednica aktivna realizuju se dobri projekti - rekla je ona.

Željka Cvijanović u Šipovu (Foto: RTRS)

Cvijanovićeva je rekla da je sa novom opštinskom vlašću promijenjena kompletna slika ove opštine.

 - Činjenica da projektima žele da dođu do svakog domaćina, pokazuje kakve su njihove namjere - istakla je premijerka Srpske.

Željka Cvijanović u Šipovu (Foto: RTRS)

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač rekao je da rekonstrukcija puta u mjestu Kozila predstavlja novo svjetlo za ovo područje.

- Rekonstrukcija puta finansirana je sredstvima Vlade i iz budžeta opštine. Ovo je dio projekta koji obuhvata ukupno 70 kilometara puta na prostoru opštine Šipovo - rekao je Kovač.

Kovač je istakao da opštinsko rukovodstvo s ponosom može reći da je jedina lokalna zajednica koja putevima povezuje sve visoravni, kako bi omogućila iskorištavanje resursa za povratak stanovništva i razvoj privrede.

U rekonstrukciju, rehabilitaciju i sanaciju magistralnih, regionalnih i lokalnih putnih pravaca u Šipovu uloženo je oko 10 miliona KM.

Prema podacima Vlade Republike Srpske, u opštinu Šipovo do sada je po različitim osnovama iz Razvojnog programa i budžeta Republike uloženo oko 30 miliona KM, dok je putem kreditnih linija Investiciono-razvojne banke Srpske plasirano još oko 16 miliona KM.

M. Vujinović/RTRS