latinica  ћирилица
18/06/2018 |  18:39 | Autor: TANЈUG

Beograd: Hoti aktuelizuje fašističke snove o "velikoj Albaniji"

Svako javno iznošenje pretenzija prema tuđim teritorijama jeste pijetnja stabilnosti regiona i neminovno utiče na pogoršanje međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC) - Foto: TANЈUG
Vlada Srbije (Foto: OKSANA TOSKIC)Foto: TANЈUG

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije navodi da najnovijom provokacijom funkcioner DPK Redžep Hoti ponovo aktuelizuje fašističke snove o stvaranju takozvane "velike Albanije", ali i takozvane "zelene transferzale" na Balkanu.

"Umjesto što prijeti nepostojećom silom, Hoti i njegove stranačke kolege bi trebalo da se pozabave pitanjem zašto mladi ljudi glavom bez obzira bejže put Zapada iz njihove kriminalno-terorističke tvorevine", poručuje se u saopštenju.

Ratoborna retorika Redžepa Hotija, ističe se, počiva na lažnoj predstavi o sopstvenoj snazi, kao i na strahu zbog činjenice da se širom svijeta sve više uviđa da je podrška albanskim separatistima na Kosovu i Metohiji bila greška i da je njihova kriminalna tvorevina, nastala na nasilju i kršenju međunarodnog prava, neodrživa.

"Srbija će nastaviti da konstrukivno doprinosi stabilnosti regiona i da sa odgovornim dijelom međunarodne zajednice radi na izgradnji održivog mira na ovim prostorima", navodi se u saopštenju

Hoti je ranije danas rekao da podjela Kosova, koju zagovaraju srpski zvaničnici, nije na dnevnom redu, a ako bi bila onda bi to podrazumijevalo da Kosovu pripadne Sandžak i dio juga Srbije.