latinica  ћирилица
18/06/2018 |  20:02 ⇒ 20:48 | Autor: RTRS

Banjalučko Studentsko pozorište na festivalu u Јužnoj Koreji

Ekipa banjalučkog Studentskog pozorišta otputovala je u Јužnu Koreju na Internacionalni festival pozorišta u Čunčeonu. Ansambl će izvesti svojevrsni srpsko-italijanski performans "Božanstvena komedija".

Gostovanje u Јužnoj Koreji rezultat je saradnje koja je počela na festivalu studentskih pozorišta Kestenburg.

- Naši gosti su bili jako oduševljeni konceptom festivala Kustenburga i predložiliu su da prezentujemo festival u Јužnoj Koreji. To je za nas velika čast, jer se pokazalo da su naši napori dali prave rezultate. Јako smo srećni što imamo priliku da prezentujemo Kestenburg i u Aziji - kaže Neda Simić Žerajić, urednik Festivalskog programa Kestenburga.

Banjalučani će se predstaviti "Božanstvenom komedijom", predstavom sa mnogo plesa i scenskih kreativnih ideja.

- Vjerujem da će naša ekipa dostojno predstavljati naš grad i cijelu Republiku Srpsku - kaže Bojana Tomašević, direktor Banjalučkog studentskog pozorišta.

Članice banjalučkog Studentskog pozorišta iz Beograda je ispratio Mlađen Cicović, direktor Predstavništva Republike Srpske u Beogradu. Istakao je da će banjalučko pozorište na najbolji mogući način predstaviti Srpsku i u dalekoj Koreji.

Pokrovitelj učešća Studentskog pozorišta na prestižnom svjetskom festivalu je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.