latinica  ћирилица
19/06/2018 |  08:21 ⇒ 11:50 | Autor: RTRS

Vučić i Tači u nedjelju na novoj rundi dijaloga u Briselu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsjednik Hašim Tači trebalo bi da se sastanu u nedjelju 24. juna na novoj rundi dijaloga u Briselu, saznaje RTS.
Vučić i Tači - Foto: RTS
Vučić i TačiFoto: RTS

Kako je ranije Tanjugu potvrđeno u Evropskoj službi za spoljne poslove, dva predsjednika bi na novom sastanku trebalo da prvenstveno razgovaraju o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, dok će implementacija već postignutih sporazuma biti na drugom mjestu agende. 

Dijalog na visokom političkom nivou između predsjednika Aleksandra Vučića i Hašima Tačija posnjednji put održan je 23. marta u Briselu.

I tada se razgovaralo o sveobuhvatnom sporazumu, ali je predsjednik Srbije najviše insistirao upravo na temi formiranja Zajednice srpskih opština. 

Pred sastanak dvojice predsjednika, u petak i subotu, trebalo bi da se održi još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

U EU nisu željeli da komentarišu kako je protekao bilateralni sastanak EU i delegacije Prištine koja je do sada odbijala da nastavi tehnički dijalog sa Beogradom uslovaljavajući svoje prisustvo promijenom agende i fokusa "sa Zajednice srpskih opština na sve neispunjene dogovore, uključujući i energetiku".