latinica  ћирилица
19/06/2018 |  14:24 ⇒ 14:25 | Autor: SRNA

Italija: Desetine uhapšene zbog veza sa mafijom

Policija je uhapsila desetine ljudi u Italiji zbog veza sa mafijom, a zaplijenjena je različita imovina, kao i korporacijske dionice u vrijednosti od sedam miliona evra.
Italijanska policija - Foto: Novosti.rs
Italijanska policijaFoto: Novosti.rs

Italijanska policija je uz pomoć španskih kolega uhapsila jutros 58 lica zbog veza sa mafijom, saopštila je policija u Rimu.

Sjedište mafijaške grupe je u predgrađu Rima, ali je operacija provedena i na Sardiniji, Molizeu i Pijemontu, kao i u Španiji. Policija je zaplijenila različitu imovinu, vozila i dionice.

Grupa je kontrolisala područje Montespakato i bavila se ucjenom, trgovinom drogom i pranjem novca.

Uhapšeni pojedinci terete se, takođe, za otmice, nošenje oružja i pronevjere, javio je "Sputnjik".

Operacija je uslijedila nakon što je policija uhapsila 104 lica osumnjičena za organizovani kriminal u nekoliko gradova u južnom regionu Pulja, javili su juče lokalni mediji.

Početkom maja, policija je uhapsila 11 predstavnika sicilijanske mafije, uključujući bosove i visoko pozicionirane članove.

"Koza nostra" je uspjela da obnovi svoj uticaj na Siciliji od kada je 130 njenih članova pušteno iz zatvora i vratilo se kriminalu.

Koza nostra i tri ostale glavne mafijaške grupe, Kamora, Ndrangeta i Sakra korona imaju oko 25.000 članova i 250.000 "filijala" širom svijeta.