latinica  ћирилица
19/06/2018 |  21:25 ⇒ 20/06/2018 | 10:03 | Autor: SRNA

Cvijanović: Previše politike u radu Anketnog odbora

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da Anketni odbor, formiran s ciljem sagladavanja činjenica u vezi sa smrću Davida Dragičevića, neće uživati dovoljno podrške, te da je generalna ocjena da je u njegov rad ubačeno previše politike.
Željka Cvijanović - Foto: nezavisne novine
Željka CvijanovićFoto: nezavisne novine

Cvijanovićeva je navela da je Anketni odbor vođen tako da je bio ograničen broj onih koji su pozivani na saslušanje, a da se tamo nisu našli mnogi koji tvrde da apsolutno znaju šta se desilo.

- Da su se i oni našli tamo da podastru svoje odgovore tek bi to onda bila zaokružena priča. Rađeno je na način koji nije dorastao, izlazilo se sa raznim kvalifikacijama, a bilo je smetnji i neslaganja i oko toga na koji način je proširivan sam Anketni odbor. Tu ima mnogo stvari za koje je potrebno da parlament da svoje mišljenje - rekla je Cvijanovićeva za ATV.

Cvijanovićeva je ponovila raniji stav da kao čovjek ne želi da se politički zloupotrebljavaju lične tragedije, ali da je, nažalost, to učinjeno, što se vidjelo i kroz rad Anketnog odbora, ali i u nekim drugim stvarima.

- Zloupotrebljava se i na način da to postoje ili je sve vrijeme bilo političko oruđe u rukama opozicije koja pokušava svakog živog da dovede u vezu sa tim događajem. Oni pokušavaju sve nas koji imamo neku poziciju, a na drugoj smo političkoj strani, da dovedu u vezu sa tako nečim, što je strašno - naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, to je teška zloupotreba jedne velike tragedije i to samo pokazuje "dokle je došla ta politička kontaminacija".

- Ako vam dođe neko, ko jeste lider opozicione partije i kaže "Nismo dovoljno iskoristili ovaj slučaj", kao čovjek se naježim. Pa ko ste vi ljudi, šta vi to koristite? - upitala je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da treba tražiti istinu u svakom slučaju, pogotovo u ovakvim tragedijama.