latinica  ћирилица
20/06/2018 |  13:14 | Autor: RTRS

Uhapšena srpsko-italijanska grupa, prodavali kokain širom Evrope (VIDEO)

U Srbiji je među petoro uhapšenih su i Milovan Nikolić - Profa i Јakov Kontić koji su osumnjičeni kao vođe ove kriminalne grupe
Srbija - policijska akcija - Foto: RTRS
Srbija - policijska akcijaFoto: RTRS

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i italijanske policije (Guardia de finanza GICO – GOA Milano), a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i državnim Tužilaštvom Italije pri redovnom sudu u Milanu, uhapšena je organizovana kriminalna grupa koja se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu vršila krijumčarenje i distribuciju kokaina u zemljama Evropske unije.

U akciji, koja je realizovana nakon višemjesečne istrage, uhapšeno je ukupno 20 osoba, od čega 16 na teritoriji Italije, dok su organizatori i članovi ove organizovane kriminalne grupe uhapšeni na teritoriji Srbije.

U Srbiji su danas uhapšeni K.Ј. (45), L.S. (32), N.M. (45) i K.Z. (34), svi iz Beograda, dok su u Italiji uhapšeni A.G. (49), B.M. (45), G.A. (43), G.L. (59), L.P. (45), L.A. (46), M.A. (62) i R.M. (38), svi italijanski državljani.

Članovi ove kriminalne grupe sumnjiče se da su novac stečen od prodaje narkotika u Srbiji ulagali u kupovinu nekretnina i skupocjenih vozila.

U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplijenjeno 58.250 evra, zatim četiri automobila, četiri skupocjena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije.

Izvor: Novosti Online