latinica  ћирилица
20/06/2018 |  14:54 ⇒ 15:28 | Autor: RTRS

Podrška za najbolje učenike i sportiste bijeljinske Gimnazije

Predsjednik Košarkaškog kluba "Igokea" iz Laktaša Igor Dodik posjetio je danas Gimnaziju "Filip Višnjić" u Bijeljini i u ime kluba pružio finansijsku podršku najboljim učenicima i sportistima ove škole.
Igor Dodik u posjeti Gimnaziji "Filip Višnjić" u Bijeljini - Foto: RTRS
Igor Dodik u posjeti Gimnaziji "Filip Višnjić" u BijeljiniFoto: RTRS

"Posljednje četiri godine, od kada sam u klubu, najviše smo ulagali u mlade i najveći uspjeh postigli sa juniorima, kadetima i školama košarke, što je i pravac djelovanja koji smo odredili", rekao je Dodik nakon razgovora sa direktorom i učenicima Gimnazije.

On je zahvalio gradskom menadžeru Bijeljine Milošu Stevanoviću koji je organizovao ovu posjetu u okviru lokalne kampanje "Nedjelja dobrih stvari" i istakao da je "Igokea" organizacija koja želi da doprinese razvoju Republike Srpske i da bude dio podrške djeci, ne samo u sportu.

"U narednom periodu namjeravamo da osnujemo sportsku akademiju u Banjaluci, što je jedan od razloga zbog čega smo krenuli da obilazimo teren i da vidimo djecu koja imaju perspektivu da nam se pridruže u timu", rekao je Dodik.

Gradski menadžer Stevanović rekao je novinarima da su djeca ponos društva i dodao da se značajna materijalana podrška ovog košarkaškog kluba sastoji od finansijskih sredstava, računarske opreme i pokrivanja troškova puta bijeljinskih gimnazijalaca na takmičenja u Evropi i Aziji.

Direktor Gimnazije "Filip Višnjić" u Bijeljini Vladimir Šavija zahvalio je Dodiku i Stevanoviću za posjetu i podršku najuspješnijim učenicima.

Među najboljim učenicima koji su prisustvovali današnjoj posjeti Dodika su đak generacije Јana Јanković, Јelena Tomić koja je član reprezentacije BiH u šahu i u oktobru ide na takmičenje u Gruziju, kao i Milan Јosić koji se bavi geografijom i u junu putuje u Rumuniju, na Balkansku olimpijadu iz ovog predmeta.

Mladi Јosić zahvalio je Košarkaškom klubu "Ikokea" za podršku i naveo da je ova generacija jedna od najuspješnijih u skoro stogodišnjoj istoriji ove škole.