latinica  ћирилица
20/06/2018 |  16:22 ⇒ 16:58 | Autor: RTRS

Čast otadžbine: Dobra djeca iz Londona

Srbija i Republika Srpska kao i srpski narod sa obje strane Drine polažu test političke i državotvorne zrelosti, u odbrani svoje nazavisnosti i slobode, ističe se u tekstu Udruženja Čast otadžbine.
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs) -
Čast otadžbine (Foto: castotadzbine.rs)

Tekst prenosimo u cijelosti:

Izdržali smo i odbranili sve vrijednosti u teškom građanskom ratu i odoljeli teškoj agresiji NATO alijanse, najmoćnije vojne sile tog vremena, koja nas je tukla razornim oružjem, uz nezaobilaznu upotrebu oružja sa osiromašenim uranijumom. Poslije vojne agresije i učešća NATO alijanse u gradđanskom ratu na strani srpskih neprijatelja, NATO nije odustao od svojih namera da pokori srpske zemlje i srpski narod učini pokornim i isti stavi u svoje geopolitičke interese.

Sigurni smo u vremenu koje ubrzava geopolitičke procese da NATO gubi primat svjetskog gospodara života i smrti. Evro-Azijski savez, vojno i ekonomsko uzdizanje Ruske Federacije i Kine, sve više obuzdava vojno i ekonomsko nasilje Anglo-Saksonske NATO koalicije. U procesu gubljenja moći NATO je uzdrman i u svojoj koaliciji i sve je više nesuglasica unutar njih. Poseban uticaj na kompaktnost pa i narušavanje vojne moći i gubljenje primata na Bliskom Istoku, izazvalo je iskakanje Turske i konflikt sa SAD koja se umešala u unutrašnju politiku Turske.

Smatramo da će ti odnosi SAD i Turske izazvati turbulenciju politike na Balkanu i cepanje Bošnjačke političke scene. Mišljenja smo da će Radonjčić nastojati da slijedi politiku SAD, dok će SDA slijediti politiku Erodgana. Poljuljani NATO, a posebno Velika Britanija i SAD, haotično pokušavaju da ovladaju Balkanom. Nedovršen posao u Makedoniji, a posebno odbojnost srpskog naroda prema NATO savezu i uporan otpor i neprihvatanje svrstavanja izbacilo je u prvi plan Veliku Britaniju, u Republici Srspkoj, a SAD na Kosovu i Srbiji, da slome otpor srpskih država i stave ih pod kontrolu.

Pošto je direktna upotreba vojne sile NATO snaga u ovom vremenu nerealna i neizvodljiva, pristupaju isprobanim metodama izazivanja nereda i dovođenja na vlast domaćih plaćenika. Zato su izdvojena novčana sredstva koja su stavljena u pun radni kapacitet obaveštajnih službi njihovih zemalja.

Principijelan stav predsjednika Vučića i predsjednika Dodika da vode politiku neutralnosti, pored svih metoda pritisaka i ucjena, da bi ostvarili svoje ciljeve, zapad je odlučio da pribjegne nasilnom rušenju vlasti Vučića i Dodika.

Ojačana Srbija u svim segmentima pod rukovodstvom Vučića, onemogućava zapadnim službama da organizuju i ojačaju žutu koaliciju i pronađu adekvatnog lidera za vođu, opredijelila je Zapad da preko rješavanja statusa KiM i njene nezavisnosti ucjenjuju Vučića. U isto vrijeme plasiranjem laži, stvaranjem incidentih situacija nastoje izazvati velike demonstracije i otvoriti politički haos u zemlji. Reorganizovani bezbjednosni sistem Srbije uspješno neutrališu sve pokušaje.

Republika Srpska urušavanjem izvornog Dejtona i nasiljem visokog predstavnika ostala je bez bezbjednosnih struktura i mnogo je više ranjiva i njen sistem porozan. Јedina institucija bezbjednosti MUP-a Republike Srpske nije slučajno na udaru i pokušaju destabilizacije. To je nedovršen posao Pedija Ešdauna i zbog toga Britanci preko svojih srpskih satrapa ponovo kidišu na MUP Republike Srpske i ministra Lukača.

Izborna godina u BiH stvorila je uslove da Britanci sastave NATO kandidate srpske opozicije. Veoma su temeljno vršili izbor i napravili kombinaciju od svojih starih vazala Ivanića, Čavića, Šarovića i mladih jastrebova frustriranih i političkih diletanata Borenovića, Govedarice, Krsmanovića, Stanivukovovića i sličnih. Znaju oni da na legalnim izborima nemaju nikave šanse da dobiju povjerenje srspkog naroda. NATO izabranici su potrebni kako bi im predali vlast pa će biti potpomognuti raznim metodama laži, konflikata, provokacija, kako bi stvorli kritičnu masu, a oni bi se pojavili kao medijatori prava i pravde, naravno za ostvarivanje njihovih interesa

Narod mora da zna da su Ivanić, Čavić i Šarović lažni mudraci, lažni nosioci stabilnosti i mira. Oni su zaduženi da maskiraju stvarne namjere ponavljanjem riječi mudrosti, stablinosti, nekofliktnosti i prevare naroda, jer njihovi đaci predvođeni Borenovićem uporno rade na proizvođenju konflikata. Njihova nada je da preko ulice destabiliziju institucije, te da se na taj način dočepaju vlasti. Svaka njihova izjava od Šarovića, Borenovića, Govedarice pa redom je poziv na nerede, na ulicu. Prosto je tužno slušati njihove vapaje narodu da se probude i krenu na ulicu u ime njih i NATO interesa.

"Bijeljinska N1" televizija pretvorena je u kuću laži i mržnje. Njihov agitovanje i vapaj narodu da blokira ulicama svoju državu, postaje ogavno i odvratno. Porstor koji se daje nazovi novinaru, da iznosi insinuacije i laži ne ostavljajući na miru ni sina predsjednika koji u promociji sporta dolazi u Bijeljinu. Kriv je Mićić što mu nije uskratio dolazak, pa su ga već etiketirali kao "novog papka". Možda je poruka da samo djeca koja žive u Londonu su dobra, a ona koja rade i kreće su u Republici Srskoj su grešna.

Gospodo srpski narod je budan, radan i miran. Naravno, takav treba i da ostane! Šta misli o kome, reći će na izborima. Sav novac koji je za vas izdvojen, sva logistika pa i Britanski vojnici neće prevariti i uplašiti srpski narod, jer znamo šta su milosrdni anđeli zapada čije je vreme sile i nasilja prošlo.

Gospodine Ivaniću, tvoje pravo lice političkog djelovanja vidimo u govoru Krsmanovića, Borenovića, Stanivukovića, Govedarice i znamo kako planirate doći do vlasti. NATO interes nije interes srpskog naroda i sprski narod se neće odreći svoje slobode i neće svoju Republiku Srpsku zalivenu srspkom krvlju predati na eksploatisanje NATO zlikovcima.

Gospodine Ivaniću, istorija daje krajnji sud o svakom, pa i tvoje Britansko prijateljstvo doći će na sud te istorije. Za sada je dovoljno da srpski narod zna da si aktivirani spavač i Britanski prijatelj.

Izvor: Čast otadžbine, Odbor osnivača