latinica  ћирилица
20/06/2018 |  16:33 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Bijeljina: Podrška Igokee najuspješnijim učenicima i sportistima

U okviru kampanje "Nedjelja dobrih stvari", bijeljinsku Gimnaziju "Filip Višnjić" posjetili su predstavnici KK Igokea iz Laktaša. Najuspješnijim učenicima i sportistima te škole, Igokea je pružila finansijsku podršku.

Posjeta Gimnaziji "Filip Višnjić" upriličena je u okviru podrške Igokee lokalnim zajednicama širom Republike Srpske. Bijeljinski gimnazijalci dobili su na poklon računarsku opremu i pokrivanje troškova odlaska na takmičenja koja ih uskoro očekuju u različitim zemljama.

- Ova generacija Gimnazije jedna je od najuspješnijih u njenoj istoriji, a škola uskoro slavi i stotinu godina. Naši učenici takmiče se na Evropskom prvenstvu iz fizike, plasiraju se u finale rukometnih i košarkaških takmičenja... Јa sam se plasirao na Olimpijadu iz geografije. Ova podrška znači puno za nas i našu školu - kaže učenik Milan Јosić.

Igor Dodik, predsjednik KK Igokea, rekao je da Igokea želi da pruži pomoć ne samo u razvoju sporta, već i drugih oblasti u kojima može dati svoj doprinos.

Direktor Gimnazije, Vladimir Šavija, zahvalio je gostima na podršci učenicima čija imena s ponosom izgovara.

- Јelena Tomić je završila drugi razred a ide na Olimpijadu u šahu u Gruziju. Јana Јanković je učenik generacije ove godine. To su samo neki od svjetlih primjera naših učenika i njihovih uspjeha - rekao je Šavija.

Miloš Stevanović, gradski menadžer Bijeljine, izrazio je zahvalnost Igokei i njenom predsjedniku na pruženoj podršci, istakavši da djeca i njihova budćnost nemaju granice.

Iz Košarkaškog kluba Igokea najavljeno je osnivanje Sportske akademije u Banjaluci i to je još jedan od razloga obilaska najuspješnijih školskih kolektiva u Srpskoj i upoznavanja sa učenicima koji imaju perspektivu u sportu.