latinica  ћирилица
20/06/2018 |  18:33 ⇒ 20:29 | Autor: RTRS

Poznati učesnici jubilarnog 50. rukometnog turnira u Doboju

Poznati su učesnici jubilarnog 50. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona u Doboju, koji će biti održan od 14. do 18. avgusta. Titulu će braniti Kolding iz Danske.

Prvi put na turniru učestvovaće prvak Izraela Hapoel Rišon, a osim prošlogodišnjeg pobjednika- Kip Koldinga, učešće su potvrdili Tatran Prešov iz Slovačke, Steaua iz Rumunije, Kopar iz Slovenije, Vojvodina iz Srbije, Izviđač iz BiH i domaća ekipa RK Sloga Doboj.

Uz nastup ekipa, na turniru će se pojaviti i brojna zvučna imena iz svijeta rukometa što će dodatno uveličati sportsku manifestaciju koja opstaje punih 50 godina.

- Turnir šampiona je preživio dvije velike poplave, ratna događanja i sada se 50. put održava u našem gradu. I ove godine turnir će biti održan na stadionu sportskih igara, ali ćemo nastojati da razgovaramo o izgradnji sportske dvorane - rekao je Enes Suljkanović, predsjednik IO OO turnira.

Dario Popović, sekretar turnira, naveo je da će u okviru ceremonije svečanog otvaranja biti organizovana sedma Parada sporta na kojoj se očekuje učešće više od 30 klubova.

Osim Parade sporta, biće upriličen i niz drugih rukometnih dešavanja. Finansijska konstrukcija iznosi 270.000 KM a pokrovitelji su Grad Doboj i Vlada Republike Srpske, dok je medijski pokrovitelj RTRS.

U čast jubilarnog rukometnog turnira u Doboju, Pošte Srpske štampale su poštansku markicu.