latinica  ћирилица
20/06/2018 |  20:24 ⇒ 21/06/2018 | 08:47 | Autor: RTRS

Stevandić: Politički prostor već dugo zatrovan (VIDEO)

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je u Dnevniku plus da je politički prostor već dugo zatrovan, te da je opozicija na jučerašem zasjedanju bila spremna da "napadne" premijerku Srpske Željku Cvijanović.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

"Kako su juče na Dnevnom redu bili odgovori ministara, čini se da su u bijesu zbog toga, pribjegli na neki način ružnim riječima i kvalifikacijama. U nedostatku argumenata i dobrih programa, kada ste bez alternative, tada pribjegavate najnižem nivou komunikacije", istakao je Stevandić.

Podsjetio je da su opozicioni poslanici do sada bojkotovali premijerku Srpske u NSRS.

"Najveća greška Saveza za promjene i njihovih ljudi u Sarajevu jeste to što nisu ponudili alternativu. Nemaju prijedloga za napredak, projekte... I tamo gdje su bili nadležni, krahirali su. To se najviše vidi sada kada je migranska kriza u pitanju. Na kraju je MUP Srpske andgažovan da radi posao, koje institucije BiH nisu, jer su se bavile sukobima sa Republikom srpskom", kazao je Stevandić.

Dodao je da je upravo to dovelo do podjele i nepovjerenja.

Stevandić je rekao da su međunarodne institucije konstatovale da su Vlada i Narodna skupština Srpske najuspješnije institucije u BiH.

Cijeli razgovor pogledajte u videu: