latinica  ћирилица
21/06/2018 |  11:37 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

Otvoreno 13. Laktaško ljeto

Predstavljanjem književnog portreta beogradske književnice Vesne Dedić u Laktašima je otvoreno 13. Laktaško ljeto, kulturno-zabavno sportska manifestacija koja u naredna dva mjeseca treba da upotpuni turističku ponudu opštine.

Vesna Dedić do sada je objavila devet romana koji su među najčitanijima u regionu i izazivaju pažnju, pretežno ženske čitalačke publike. Druženje sa čitaocima u Laktašima njen je drugi boravak poslije 10 godina pauze.

"Za ovih 10 godina, Laktaši su postali kao kada odem u Švajcarsku, jer sve vam je sređeno i divno je i baš volim što ću večeras imati priliku poslije druženja sa čitateljkama, popijem koju čašu vina i da spavam", rekla je Dedić.

Gostovanje Vesne Dedić je jedna od ukupno 15 reprezentativnih manifestacija koje će biti organizovane tokom laktaškog ljeta u različitim dijelovima opštine. 

"Konstantno se čitaju njeni romani i svaki njen roman se čeka, a nekad se čak i prave liste za nove romane odnosno liste čekanja za čitaoce", izjavila je direktorica narodne biblioteke "Veselin Masleša" Laktaši Dijana Trubajić.

"Manifestacija je jako značajna za opštinu Laktaši, jer u sardanji sa kulturnim, sportskim i drugim organizacijama trudimo se da povećamo sadržaj aktivnosti na području opštine, jer svi znamo da je opština Laktaši osim što je poljoprivredni kraj da je i turističko mjesto", naveo je predsjednik Skupštine opštine Laktaši Boris Spasojević.

Tokom "Laktaškog ljeta" tradicionalno, najposjećenije su manifestacije "Laktaška regata", "Stritbol", "Motorijada" i nesvakidašnja fudbalska utakmica "Debeli i mršavi".