latinica  ћирилица
21/06/2018 |  19:16 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Dodik: Vlasenica primjer razvoja lokalne zajednice

Tokom posjete opštini Vlasenica, predsjednik Republike Milorad Dodik najavio je pomoć Vlade od 500.000 maraka za normalno funkcionisanje Doma zdravlja, izgradnju kružnog toka u centru, nove Policijske stanice i studentskih domova pri Šumarskom fakultetu. Dodik je, sa načelnikom opštine Mićom Kraljevićem, obišao i novootvoreni pogon u preduzeću Alpro, koje je dio grčke Alu-mil grupacije.

Kompanija Alpro nosilac je privrednog razvoja vlaseničkog kraja. Zapošljava 116 radnika, izvozi i na svjetsko tržište i redovno izmiruje obaveze prema zaposlenima i državi.

Zorica Klještan radnik kompanije Alpro Vlasenica kaže da su im redovne plate, te da su zadovoljni.

"Alpro je primjer privatne kompanije koja se stavlja u funkciju razvoja lokalne zajednice i Republike Srpske, zbog čega će imati podršku Vlade kroz programe zapošljavanja i druge stimulativne podsticaje", istakao je predsjednik Srpske nakon obilaska novog pogona za plastifikaciju aluminijumskih proizvoda u koji je uloženo 1,2 miliona maraka.

Dodik je zahvalan grčkim vlasnicima i parterima što su ulagali napore i novac.

"To je vidljivo. Ovo je primjer kako se razvija jedna lokalna zajednica i Srpska", kaže Dodik.

Vladan Nastić, direktor kompanije Alpro Vlasenica navodi da mu je izutetno drago što je danas ovdje predsjednik.

"Alpro je opredjeljen da ostane ovdje, da živi ovdje, da dijeli sudbinu ove lokalne zajednice", rekao je Nastić.

Načelnik opštine Mićo Kraljević kaže da će kao načelnik dati punu podršku ovoj kompaniji.

U Vlasenici će, kako je najavljeno, biti izgrađen kružni tok u centru grada, za šta je Јavno preduzeće Putevi obezbijedilo 300.000 maraka, iplanirana je izgradnja nove Policijska stanica za šta je izdvojeno 700.000. Uskoro će se ozbiljno raditi i na novim programima na Šumarskom fakultetu.

"Kao što znate Vlada Srbije obezbijeila je 1,5 miliona maraka za izgradnju studentskih domova, čime će se još jače etablirati Šumarski fakultet ovdje u Vlasenici", istakao je Dodik.

U radnoj posjeti Vlasenici boravio je i ministar zdravlja Dragan Bogdanić, koji je razgovarao sa rukovodstvom Doma zdravlja, kojem je obećana pomoć Vlade od 500.000 maraka za saniranje ogromnih finansijskih problema, s kojima se suočava ova zdrastvena ustanova.