latinica  ћирилица
21/06/2018 |  20:36 | Autor: SRNA

Bez struje Nevesinje, Gacko i Bileća

Opštine Nevesinje, Gacko i Bileća već nekoliko časova su bez električne energije zbog kvarova na prenosnoj mreži koja je u nadležnosti Elektroprenosa BiH, rečeno je Srni u preduzeću Elektro-Hercegovina Trebinje.
Struja - Foto: RTRS
StrujaFoto: RTRS

Za sada je neizvjesno kada bi moglo biti normalizovano elektrosnabdijevanje u ovim hercegovačkim opštinama.

Zbog kvarova na mreži Elektroprenosa danas u poslijepodnevnim časovima i na području grada Trebinja bilo je više kraćih prekida u napajanju.

Izvršni direktor za tehničke poslove u Elektro-Hercegovini, Nebojša Rikalo, Srni je potvrdio da je kvar u trafostanici Trebinje jedan, koja je u vlasništvu Elektroprenosa prouzrokovao prekid u napajanju Bileće i Gacka.

- Ove opštine imaju mogućnost alternativnog napajanja iz pravca Nikšića, ali je i ovaj dalekovod u prekidu - naveo je Rikalo.

On je rekao da je zbog kvara na visokonaponskom prekidaču u trafostanici Elektroprenosa u Mostaru obustavljeno i napajanje Nevesinja.

- Ovo postaje čest slučaj da zbog kvarova na prenosnoj mreži kompletne hercegovačke opštine ostaju bez struje duže vremena - napomenuo je Rikalo.

Rikalo je dodao da je Elektro-Hercegovina više puta apelovala da Elektroprenos investiciono, ali i organizaciono djeluje da bi se ove situacije izbjegle.