latinica  ћирилица
22/06/2018 |  10:56 | Autor: SRNA

U Istri potop, temperatura pala za deset stepeni (VIDEO)

Grad Rovinj zahvatilo je snažno nevrijeme, a za samo dvadesetak minuta palo je skoro 50 milimetara kiše po metru kvadratnom, što je dvije trećine prosječne količine kiše koja padne tokom cijelog mjeseca, saopšteno je iz "Istrameta".
Nevrijeme u Rovinju (Foto: Daniel Cerin/Istramet) -
Nevrijeme u Rovinju (Foto: Daniel Cerin/Istramet)

Iz "Istrameta" dodaju da su usljed obilne kiše u kratkom vremenskom roku poplavljeni podrumi kuća u Rovinju, a pod vodom su i ulice u Puli.

Istru je zahvatio i olujni vjetar, a najjači je jutros duvao u mjestu Dajla brzinom od 82 kilometara na čas, u Puli 73 kilometara na čas, te Umagu 68 kilometara na čas.

Za područje Kvarnera danas je na snazi crveno upozorenje zbog mjestimičnog olujnog vjetra koji bi trebao slabiti do kraja dana. Najjači udari vjetra biće od 85 do 120 kilometara na čas, prenose hrvatski mediji.

Tokom noći i jutra promjena vremena u Hrvatskoj donijela je kišu i osjetno zahlađenje, a temperatura je u odnosu na prethodni dan niža i do deset stepeni Celzijusovih.

U Zagrebu je u 9.00 časova izmjereno 14 stepeni, dok je juče u isto vrijeme bilo 24 stepena Celzijusova.

Iz "Istraneta" navode da bi situacija trebalo da se smiri sutra, iako se i dalje očekuje snažan vjetar pa je i za subotu izdato žuto upozorenje za područje Kvarnera.