latinica  ћирилица
22/06/2018 |  12:32 ⇒ 23/06/2018 | 00:34 | Autor: RTRS

DŽez poezi kabare u Foči, sutra u Andrićgradu

Nakon koncerta u Trebinju, DŽez poezi kabare sprema se za nastavak domaće turneje i koncerte koji slijede u Foči i Višegradu.
DŽez poezi kabare - Foto: RTRS
DŽez poezi kabareFoto: RTRS

Koncert u Foči biće održan večeras u izuzetnom ambijentu Muzeja Stare Hercegovine, sa početkom u 18.30 časova, a sutra s početkom u 19.30 časova u Višegradu, na centralnom trgu u Andrićgradu.

Uz mnogo poleta, članovi ovog jedinsvenog džez-poetsko-kabaretskog sastava spremni su za nove nastupe i susrete sa novom publikom. Najveseliji i najpričljiviji među njima, Nebojša Kuruzović, nadahnut je i pred novim nastupima.

"Neki idu na visinske pripreme, a nama se duša odmara kraj Drine. Od koncerata u Foči i Andrićgradu očekujemo lijepo vrijeme i još ljepše uspomene na neke nove DŽez Poezi prijatelje", rekao je samoproglašeni pjesnik Kuruzović, najavivši i neka dalja putovanja koja ih očekuju.

"Biće to lijepa uvertira za koncerte koji nas očekuju u Sankt Peterburgu, što je još jedna rijeka koja nama mornarima sa Vrbasa uvijek odgovara", dodao je Kuruzović uz poruku svima "Uživajte u poeziji i džezu ,a mi ćemo u ljetu!"

U želji da predstavi svoj rad što široj publici u Republici Srpskoj i BiH, u okviru domaće turneje, osim koncerata u Trebinju, Foči i Višegradu, DŽez poezi kabare sviraće i u Sarajevu i Banjaluci i predstaviti pjesme sa svog prvog albuma.

DŽez poezi kabare je u decembru 2017. godine u produkciji RTRS-a izdao svoj prvi album "Ne pravdam se, već se ispovijedam", a u okviru njegove promocije planirana je turneja u zemlji i inostranstvu.

Koncerti u Foči i Višegradu održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a u organizaciji Centra za kreativni rad "Dobri medo" i Udruženja "Rez".