latinica  ћирилица
22/06/2018 |  14:35 ⇒ 20:14 | Autor: RTRS

Željka Cvijanović posjetila banjalučki Dom zdravlja (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović obišla je Dom zdravlja Banjaluka.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je sa Upravom ove zdravstvene ustanove, a potom je posjetila i Službu za stomatološku zdravstvenu zaštitu, kojoj je Vlada Srpske donirala medicinsku opremu u vrijednosti od 140.000 KM.

Od osam doniranih modernih stomatoloških stolica, u Dom zdravlja smješteno je pet, a tri su raspoređene u ambulante u osnovnim školama.

Željka Cvijanović u posjeti Domu zdravlja

Zoran Gvozden, načelnik Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu Banjaluka, naglašava da je ovo veliki iskorak za Službu i Dom zdravlja, jer će veći broj pacijenata moći da prime i ne postoji opasnost od kvara mašina, kao što je to često bilo u prošlosti.

"Naš cilj je da u budućnosti, nakon ove velike donacije, od svojih sredstava kupimo mašine i tako povećamo dostupnost", rekla je direktorica Doma zdravlja Banjaluka Gordana Tešanović.

Premijerka Srpske posjetila Dom zdravlja

"Ovo je ciljana aktivnost, idemo prema svim opštinama, polako. Ovdje smo s obzirom na to da Banjaluka ima potrebu, tu smo intervenisali na ovaj način, ali niko neće biti izuzet iz toga. Moramo da okupimo sve ljude iz struke, kada se radi o važnim pitanjima - strateškim pitanjima o zdravlju našeg stanovništva", istakla je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.