latinica  ћирилица
22/06/2018 |  19:13 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Pomoć RVI Draganu Milutinoviću za izgradnju porodične kuće

Nakon što je RTRS pokrenula akciju izgradnje porodične kuće RVI Draganu Milutinoviću iz sela Maleševci u opštini Ugljevik, uključilo se nekoliko preduzeća koja su obezbijedila građevinski materijal. Posljednji koji su pomogli Draganu su Đorđe Popović i Dragiša Vidaković.

Dragan Milutinović godinama živi u trošnoj kućici koja je napravljena prije više od pet decenija. Kaže – konačno je odahnuo.

''Kuća se privodi kraju, ostaje još krov i malterisanje, i već može da se useli, zahvaljujući dobrim ljudima, zahvaljujući RTRS-u i novinarki Biljani Knežević. Dobro je, zadovoljan sam, zahvaljujem se još jednom", kaže Milutinović.

Poslije pomoći koja je prošle godine stigla od Grupacije MG Mind, Draganu Milutinoviću sada pomažu Đorđe Popović, Dragiša Vidaković i preduzeće LD iz Bijeljine.

''Uz pomoć firme LD iz Bijeljine, obezbijedili smo preostali građevinski materijal, a u bliskoj budućnosti ćemo obezbijediti sredstva za izvođače radova, a na kraju ostaje priključak električne energije za koji, takođe, moramo pomoći'', ističe Popović.

Dragiša Vidaković kaže da se na inicijativu Đorđa Popovića priključio akciji da pomogne Milutinoviću koji je RVI, ima troje djece i živi u veoma teškim uslovima. Tu pomoć predstavlja materijal za krov, zatim stolarija i materijal za kupatilo i kuhinju.

Dragan Milutinović se invalidnine odrekao u korist djece poginulih boraca. On ima troje djece, sin Petar je u Crnoj Gori završio Srednju bogoslovsku školu, a školovanje nastavio na Bogoslovskom fakultetu u Foči.