latinica  ћирилица
23/06/2018 |  11:23 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

"DŽez poezi kabare" u Foči

Nakon Trebinja, "DŽez poezi kabare" i u Foči. Na jednočasovnom koncertu u Muzeju "Stara Hercegovina" publika je uživala u jedinstvenom džez-poetsko-kabaretskom izvođenju poletnog ansambla.

Banjalučki sastav "DŽez poezi kabare" predstavio se energičnim nastupom Fočacima. Vrhunski nastup rezultat je harizmatičnih momaka čiji je prvi album "Ne pravdam se, već ispovijedam" rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

"Cilj i suština jesu da poeziju približimo ljudima i na ovaj način, da ona živi i na usnama u muzici", kaže Saša Berendika.

Јedinstveni džez-poetsko-kabaretski sastav nastavlja svoje putovanje Republikom Srpskom.

Nebojša Kuruzović kaže da su krenuli od Banjaluke, preko Dubice, Trebinja, Foče, a u julu će posjetiti i Sankt Peterburg.

Iz Centra za kulturu i informisanje, koji je i organizator, ističu da su zadovoljni novom formom u programskim sadržajima kulturnih dešavanja u Foči.

"Svakako, ovo je početak, radujemo se saradnji i vjerujemo da će na zadovoljstvo svih nas ponovo biti u Foči", ističe direktor Centra za kulturu i informisanje Foča Vladimir Pantović.

Vesela banjalučka družina večeras nastupa na Trgu u Andrić gradu.

Centar za kreativni rad "Dobri medo" i Udruženje "Rez" koncerte održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.