latinica  ћирилица
23/06/2018 |  11:51 ⇒ 12:52 | Autor: RTRS

Izgradnja novih poslovnih zona u Brodu

Opština Brod je u novom Prostornom planu, između ostalog, posebnu pažnju posvetila Poslovnim cjelinama, u kojima je planirana izgradnja proizvodnih pogona i uslužnih preduzeća. Vlada Republike Srpske je za uređenje ovog prostora obezbijedila 140 hiljada maraka.

Nove poslovne zone biće smještene na najatraktivnijim mjestima u Brodu. Јedna od njih su i Skele, čija će izgradnja uskoro početi.

"Opština je već odredila uslove koji odgovaraju privrednicima, ali sama pozicija i blizina postojeće infrastrukture biće od velikog značaja za ulagače", kaže privrednik Gradimir Vukman.

Vlada Republike Srpske je za uređenje infstrukture na ovoj lokaciji izdvojila 140 hiljada maraka. Konkurs za izvođenje radova biće raspisan ovih dana, kažu u opštini.

"Planiramo ovdje uraditi saobraćajnicu, dio te saobraćajnice osposobiti, kako bi se to područje otvorilo i kako bi moglo biti dostupno investitorima", ističe načelnik Broda Ilija Јovičić.

Osim što je prostor atraktivan, opština je svojim zakonodavstvom omogućila potencijalnim ulagačima minimalne fiskalne obaveze. Glavni uslov su nova radna mjesta.

Infastruktura poslovne zone Skele trebalo bi, prema planu, da bude završena najkasnije u novembru.