latinica  ћирилица
23/06/2018 |  12:48 ⇒ 14:14 | Autor: SRNA

"Budžet opštine Kozarska Dubica opterećuje presuda u korist preduzeća Perice Bundala"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da budžet opštine Kozarska Dubica opterećuje sudska presuda koja je izrečena u korist firme čiji je vlasnik poslanik PDP-a Perica Bundalo.

"Osnovni problem je sudska presuda koja je došla u korist firme čiji vlasnik je poslanik PDP-a Perica Bundalo, sa kojim je sklopljen ugovor dok je lokalnu vlast vršio PDP. Sada je to sa kamatama naraslo na 700.000 do 800.000 KM", rekao je Dodik.

On je novinarima u Banjaluci rekao da opštinu Kozarska Dubica ugrožavaju stari dugovi, jer je izvršenje budžeta dobro i pomoć Vlade Srpske ne izostaje.

"Drago mi je što su se istakli ti problemi da konačno pričamo sa imenima i prezimenima. Provjerite, preduzeće Perice Bundala tužilo je opštinu Kozarska Dubica za isporučivanje kamena ili ne znam čega. Dogovor je postignut za nasipanje lokalnih puteva koje najčešće odnosi kiša, po pravilu pred izbore", rekao je Dodik.

Pogledajte video i na našem Јutjub kanalu:

On kaže da je sada, na osnovu sudske presude, ili plaćeno na račun, ili se očekuje da opština plati 800.000 KM iz vremena takozvanog političkog upravljanja PDP-a i SDS-a.

Predsjednik Vlade Repblike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se vode razgovori sa predstavnicima opštine Kozarska Dubica zbog obavezujućih sudskih presuda koje predstavljaju realan problem lokalne zajednice.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da Kozarska Dubica ima problema sa svojim tekućim poslovanjem zbog kredita i sudskih presuda u prethodnom periodu.

"Vlada Republike Srpske je ove godine obezbijedila Kozarskoj Dubici oko dva miliona KM za razne kapitalne projekte. Ko ide u Kozarsku Dubicu vidi koliko se tamo ulaže i radi. S druge strane Kozarska Dubica na svojim računima za posebne namjene ima oko 900.000 KM", rekao je Tegeltija.

On je pozvao načelnika opštine Radenka Reljića da zajedno sa skupštinskom većinom upravlja novcem sa oba ova računa i kako bi tekuće probleme koji se javljaju zajedno prebrodili.