latinica  ћирилица
24/06/2018 |  15:41 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

Koliko košta ljetovanje na budvanskoj rivijeri?

Vrijeme je godišnjih odmora. Mnogi će put crnogorskog primorja. Provjerili smo kakvi su uslovi pri prelasku granice, koji je najkraći put, troškove i detalje turističke ponude na budvanskoj rivijeri.

Budvu mnogi smatraju prestonicom crnogorskog turizma. Za turiste iz Srpske - najkraći put je preko Trebinja. Starijima od 18 godina za prelazak granice dovoljna je lična karta, za djecu je potreban pasoš. 

Kad pređete granicu, dočekaće vas naplatna rampa za putarinu, i morate izdvojiti tri evra, iako je bilo najava do ukidanja putarine za sad nije došlo.

Ništa nije urađeno ni na poboljšanju puta, pa se na ovoj dionici preporučuje oprezna vožnja.

"Problem je dostupnost za goste iz Banjaluke i te regije. Problem je dolazak, putna komunikacija. Pokušavamo sa naše strane da uradimo šta možemo, pokušali smo da pokrenemo čarter let", naveo je direktor Turističke organizacije Budva Mladen Franović.

Ugostitelji nisu značajnije mijenjali cjenovnike. Cijene smještaja iznose od 40 do 300 evra za noć, zavisno da li je riječ o apartmanskom, hotelskom ili smještaju u motelima. Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana košta od 15 do 20, na Svetom Stefanu čak i 100 evra. 

Pored predvinih plaža, Budva je turistima ponudila i sadržaje vjerskog turizma

"Nalazimo se u manstiru Praskvica, nadomak Svetog Stefana. Ovo je crkva Svetog Nikole. Ktitor crkve je Balša treći, sin Јelene Balšić, kćerke kneza Lazara", opisao je novinarki RTRS-a  jedan od sadržaja vjerskog turizma u Budbi, otac Gavrilo. 

Sve to upotpunjeno je gastro ponudom.

"Mislim da je najbolje dočekati gosta onako kako vi gosta sretnete i dočekate kući. Tradicionalno pršut, sir, jagnjetina ispod sača sa ružmarinom", istakao je ugostitelj Željko Niklanović, 

Ponuda je raznovrsna, a izbor za malo više adrenalina, može biti i neki od vodenih sportova. Turistički radnici obećavaju još jedno ljeto za pamćenje.