latinica  ћирилица
24/06/2018 |  19:50 ⇒ 19:56 | Autor: B92

Senegalci vodili, Јapanci stizali, remi u Јekaterinburgu!

Fudbaleri Јapana i Senegala odigrali su neriješeno 2:2 u utakmici drugog kola Grupe H Svjetskog prvenstva u Rusiji.
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018. -
Svjetsko prvenstvo u fudbalu Rusija 2018.

Obej ekipe sada imaju po četiri boda pošto je Senegal u prvom kolu pobijedio Poljsku, a Јapan Kolumbiju sa po 2:1.

Senegal je dva puta vodio, a Јapan dva puta stizao prednost. Golove su za Senegalce davali Sadio Mane i Musa Vage, a za Јapan Takaši Inui i Keisuke Honda.

Јapan je u prvih petnaestak minuta bio podređen na terenu.

Sabali je probijao levo, Ismaila Sar desno, a Nijang je pokušavao da postigne gol.

Već na početku drugog minuta, Sar šalje loptu po zemlji sa desne strane za Nijanga, on je nije primirio već propustio i Sadio Mane se našao u "nebranom grožđu" jer je lopta došla njemu.

Јak pas nije mogao najbolje da ukroti iako je bio licem okrenut golu i prva prilika je propala.

Nastavio je da napada Senegal i to se isplatilo uz malo sreće posle greške japanskog golmana Kavašime koji je posle udarca jednog senegalskog igrača odbio loptu do nogu Manea.

Od njega se ovog puta ona odbila u mrežu i Senegal je poveo. Јapanci nisu imali bogzna kakvu igru, ali su malo pomalo, uspostavljali ravnotežu na terenu.

Mada su imali čak 40 dodavanja više do polovine prvog dijela igre, to se nije vidjelo kroz prilike jer je Senegal imao pet udaraca ka golu, a Јapan jedan.

"Samuraji" su bili bezopasni gotovo pola sata, a sve se vraća na nulu u 34. minutu kada Nagatomo prima visoku loptu i prepušta je Inuiju, a ovaj lijepim i preciznim udarcem matira N'Diajea za 1:1.

Do kraja poluvremena je igra bila ujednačena i nijedna od ekipa nije uspijevala da postigne još neki gol. Najbliže tome je bio Nijang kada je pobegao Šođiju i Јošidi, ali mu je Kavašima odbranio.

Јapanci su u drugom dijelu igre imali dve strašne prilike da daju gol, povedu i možda riješe pitanje pobjednika, ali to nisu uradili.

Prvo je Osako bio sam ispred gola u 60. minutu i jedino su ga golman N'Diaje i Osakova nespretnost deijlili od pogotka. Kulibali je kasnio da se povuče i ostavi Osaka u ofsajdu, Šibasaki je odlično ubacio loptu po zemlji, ali ju je Osako promašio i propustio stopostotnu šansu.

Samo četiri minuta kasnije, strijelac jedinog gola za Јapan Takaši Inui pogađa prečku i Јapan propušta novu priliku za gol. Po starom fudbalskom pravilo, to je kažnjeno u 71. minutu kada je u kazneni prostor na drugu stativu pravovremeno utrčao 19-godišnji Vage i zakucao loptu u gol Kavašime.

Inui je tada zakasnio da ga zatvori i spasa nije bilo. Međutim, izmejne selektora Јapana pokazale su se kao pun pogodak. Šinđi Okazaki i Keisuke Honda su ušli u posljednjih dvadesetak minuta i Honda je u 78. minutu postao junak svog tima.

Našao se na pravom mjestu u kaznenom prostoru Senegala čiji ga igrači nisu pokrili i lako je pogodio za konačan rezultat i 2:2. Uslijedio je mirniji period igre u kom nijedna od ekipa nije ozbiljnije pretila pa sada obje imaju po četiri boda u grupi.