latinica  ћирилица
25/06/2018 |  13:16 | Autor: SRNA

Špirić: Zaposleni u OBA nadničari stranih obavještajnih službi

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ne mogu destrukcijom izvana i zloupotrebom iznutra Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH prevariti narod i dobiti izbore, ocijenio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Nikola Špirić.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

On je naglasio da Ivaniću i Govedarici to treba biti jasno, kao i da ostavljanje OBA bez ikakvog nadzora otvara mogućnost za političke zloupotrebe te agencije što je najbolje pokazao slučaj predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića i što će, kako kaže, osjetiti i drugi čiji su procesi u montaži.

- Posebno je opasno to što pojedini predstavnici Saveza za promjene, zaposleni u OBA, predstavljaju nadničare stranih obavještajnih službi na što sam ukazivao i upozoravao i na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma - rekao je Špirić Srni.

On naglašava da je teško vjerovati da je OBA slučajno ostala bez nadzora i dodaje da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik s pravom upozorava na uticaje stranih obavještajnih službi u BiH.

- Savez za promjene četiri godine radi na diskreditovanju institucija Republike Srpske, prvenstveno predsjednika Milorada Dodika i premijerke Željke Cvijanović. Sada su te aktivnosti ubrzali u nadi da će dobiti izbore, ali trebaju znati da se narod ne da varati i da u oktobru mogu očekivati još jedan poraz u nizu - poručio je Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

Dodik je juče izjavio da SNSD "posjeduje dokaze za mnoge ljude koji su se prodali za svoj sto i platu, rade protiv interesa Republike Srpske" i "koji su spremni da prave propuste na štetu Srba i Republike Srpske i da čak daju legitimitet".

- Najveći broj njih je u OBA, koja sada operativno prati i sprovodi aktivnosti na razbijanju Republike Srpske. Plan je bio da se OBA izvuče iz struktura parlamentarnog nadzora, što su oni i učinili da bi ovo mogli da rade - pojasnio je Dodik, koji je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

On je rekao da je danas na djelu situacija da su ljudi srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, koji se nalaze u OBA, istovremno i glavni operativci za rušenje Republike Srpske.