latinica  ћирилица
05/07/2018 |  18:12 ⇒ 18:18 | Autor: SRNA

Akcija "Granica": Uhapšeno 12 lica, pronađeni droga, oružje, novac i limuzine

U policijskoj akciji pod kodnim nazivom "Granica", sprovedenoj danas na području Brčko distrikta, Bijeljine i Tuzlanskog kantona, uhapšeno je 12 lica zbog organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima neovlaštena trgovina droge, oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.
Brčko - policija - Foto: SRNA
Brčko - policijaFoto: SRNA

Šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je na konferenciji za novinare
da je tokom pretresa pronađeno više od kilogram kokaina, pola kilograma skanka, te mala laboratorija u jednoj kući u Brčkom.

"Pronađena je i veća količina oružja i municije, oko 50.000 KM, kao i više skupocjenih automobila", naveo je Pisić i dodao da je aktivnostima obuhvaćeno 26 lica, a 12 je lišeno slobode.

On je napomenuo da su u akciji, osim brčanske policije, učestvovali i pripadnicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Tuzlanskog kantona i Agencije za istrage i zaštitu BiH.

"Do sada su pretresi vršeni na 14 lokacija, i to 11 na području Brčko distrikta i tri na području Bijeljine", dodao je Pisić.

Rečeno je i da je policija Brčko distrikta pod nadzorom Tužilašta BiH u novembru 2017. godine počela da radi na prikupljanju dokaza, kao i da je podršku akciji pružio MUP Austrije.

Iz Policije Brčko distrikta naglasili su da će akcija biti nastavljena.

IZ MUP-a Republike Srpske saopšteno je da su u ovoj akciji učestvovali pripadnici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji sa policijom Brčko distrikta i Agencijom za istrage i zaštitu BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Aktivnosti pripadnika MUP-a Republike Srpske realizovane su na području Bijeljine i Šamca, navodi se u saopštenju.