latinica  ћирилица
06/07/2018 |  09:42 ⇒ 09:46 | Autor: SRNA

Radojičić: Grad odustao od gradnje zgrade u Novoj Varoši (FOTO)

Banjalučka Gradska uprava, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, odustala je od namjere da u Novoj Varoši bude sagrađena stambena zgrada u kojoj bi se nalazila i mjesna zajednica, a čija bi gradnja zahvatila i zelenu površinu.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je, poslije sastanka sa mještanima, izjavio da ima razumijevanje za većinski stav u ovom naselju da na lokaciji starog montažnog objekta, gdje se sada nalazi mjesna zajednica, ne treba graditi novi objekat koji bi, kako je bilo planirano, zahvatao i obližnju zelenu površinu.

"Prihvatio sam stav Savjeta mjesne zajednice i građana koji se protive predloženom nacrtu regulacionog područja za ovo područje", rekao je Radojičić Srni.

Prema njegovim riječima, u proteklim sedmicama građani su izrazili protivljenje planu da se na toj parceli sagradi stambena zgrada, u kojoj bi se, ujedno, nalazila i mjesna zajednica.

"Pošto se većina mještana usprotivila toj namjeri, prihvatio sam njihovo mišljenje tako da na toj lokaciji neće biti ništa građeno", rekao je Radojičić.

On je naglasio da se u prijedlogu regulacionog plana za ovo naselje, koji bi tokom ove godine trebalo da se nađe pred gradskim parlamentom, neće biti predviđena gradnja i biće zadržana zelena površina u sadašnjim okvirima.

Zajedno sa mještanima, Radojičić je posjetio i gradilište novog, modernog dječijeg igrališta koji se gradi u ovom naselju, u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

Zahvaljujući ovoj akciji, u posljednjih godinu i po dana na području grada sagrađeno je 16 novih igrališta, a novi prostor za zabavu mališana u Novoj Varoši biće izgrađen donacijom kompanije "Tropik".