latinica  ћирилица
06/07/2018 |  11:55 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

Đokić: SP ostavila vidljiv trag u razvoju Srpske

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je ova partija kroz četvrt vijeka postojanja ostavila vidljiv trag u razvoju Republike Srpske i njen je cilj osvajanje 100.000 glasova na oktobarskim izborima.
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Đokić je istakao da je vlast u Srpskoj, u kojoj je i SP, postigla rezultate koji su vidljivi i rastu iz godinu u godinu, ali da oni moraju biti daleko veći i tome se teži.

"To ćemo sprovesti i kroz brojne reforme u ekonomskoj sferi, a jedna od njih je poreska reforma koja će obezbijediti veću fleksibilnost tog sistema s ciljem razvoja privrede i zapošljavanja", rekao je Đokić za "Glas Srpske".

On je naveo da SP očekuje barem po jednog poslanika iz svake izborne jedinice u Republici Srpskoj u budućem sazivu parlamenta. "Uglavnom, pobjeda je imperativ i ne vidim da opozicija ima šanse", rekao je Đokić.

Komentarišući formiranje Srpske liste u Federaciji BiH u kojoj su SNSD, DNS i SP, Đokić je rekao da su ove tri stranke bile spremne da prošire koaliciju.

"SP nikada nije imala dilemu kada je riječ o zaštiti srpskih interesa. Ne smijemo dozvoliti da ponovo ne možemo formirati Klub Srba u federalnom Parlamentu", rekao je Đokić.

On je istakao da je kongres SP-a koji je zakazan za nedjelju, 8. jula, u Banjaluci programskog karaktera, te da će na njemu biti predstavljena vizija razvoja Republike Srpske za naredne četiri godine, a i duže.

"Ključni ciljevi su ekonomski razvoj, nova radna mjesta i stvaranje srednjeg sloja stanovništva, jer bez toga nema stabilnosti", rekao je Đokić.

On kaže da SP bilježi stalni rast, što, kako kaže, potvrđuje da su ideje, program, te odgovorna i umjerena politika potrebni Republici Srpskoj. "Naš cilj je napredak i razvoj, a u centru je čovjek i borba za napredak", rekao je Đokić.

Osvrćući se na nedavni dogovor o formiranju Saveza za saradnju SP-a i Socijalističke partije Srbije /SPS/, Đokić je istakao da su kolege iz Srbije oduvijek imale viziju života na ovim prostorima i da se Srpska razvija, te da su u proteklim godinama dali najveći doprinos tome.

"Cijenimo ulogu lidera SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije Ivije Dačića, čije je djelovanje usmjereno ka razvoju Srpske i SP-a. Savez će svakako ojačati naše i veze Srpske i Srbije", rekao je Đokić.

Govoreći o slučaju "Dragičević", Đokić je naglasio da politika nije smjela da umiješa prste u tragediju ove porodice i da se moglo dosta toga izbjeći da je bilo više volje u opoziciji, i samo tražiti od nadležnih da rade svoj posao i da niko ne skuplja jeftine poene.