latinica  ћирилица
07/07/2018 |  09:16 ⇒ 13:20 | Autor: SRNA

Parlament Srpske - najefikasniji zakonodavac u BiH

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je parlament Srpske u protekle četiri godine bio najefikasniji zakonodavac u BiH po broju usvojenih zakona i po broju tematskih cjelina.
Nedeljko Čubrilović - Foto: RTRS
Nedeljko ČubrilovićFoto: RTRS

Čubrilović je rekao da je ukupan broj zakonodavnih cjelina 205, od čega 199 zakona i 227 tematskih cjelina.

On je istakao da ova efikasnost Narodne skupštine Republike Srpske, ukoliko se uzme u obzir rad drugih parlamenata u BiH, pokazuje da je Srpska jedini državotvorni ili organizacioni dio BiH koji u cjelosti izvršava svoje obaveze.

"Јedina je Republika Srpska kao dio BiH ispunila sve svoje obaveze na vrijeme i jedina izvršava sve svoje međunarodne obaveze. Zbog toga je važno da su institucije stabilne, da jačaju, da služe svojoj svrsi i da rade u službi građana", rekao je Čubrilović za "Euroblic".

Komentarišući činjenicu da opozicija nije prisustvovala posljednjoj posebnoj sjednici parlamenta Republike Srpske, Čubrilović je rekao da bi volio da je ta sjednica okončana u punom sazivu, ali da je pravo opozicije da se ponaša onako kako misli da treba.

"Narodna skupština Republike Srpske održala je uspješnu sjednicu i usvojila set važnih zakona, među kojima su i oni u vezi sa povećanjem plata u Republici Srpskoj", naglasio je Čubrilović.

Govoreći o slučaju "Dragičević", Čubrilović je rekao da se politika previše uvukla u ovaj slučaj i da mu je žao što se manipuliše porodicom Dragičević.

"Može se steći utisak da više nije u centru pažnje da se riješi smrt Davida Dragičevića , već da neke političke stranke ostvare političke ciljeve preko ove tragedije", kaže Čubrilović.