latinica  ћирилица
07/07/2018 |  12:21 | Autor: RTS

Grbić: Ovo je realnost, Francuska je bolja od nas

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić priznao je da je su maksimalni porazi od Brazila i Francuske na završnom turniru u Lilu realnost u ovom trenutku.

Srpski odbojkaši nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale i na kraju novoformiranog takmičenja završili su na petom mjestu.

- Definitivno nam Francuska ne odgovara. Po meni imamo psihološku barijeru, čekamo tokom meča da se desi neka greška arbitra ili da oni daju tri asa da potvrde da su bolji od nas. Јesu bolji od nas, ne samo oni i moramo da se resetujemo, ovo je realna vrijednost - rekao je Grbić poslije poraza od Francuske.

On je dodao da je najmanje pet reprezentacija bolje od Srbije.

- Treba da budemo realni i da se preispitamo šta smo mogli da uradimo - naveo je on.

Odbojkaš Marko Ivović, takođe, je poručio da je trenutni rezultat realan.

- Ovo je činjenično stanje, borili smo se koliko smo mogli i dali sve od sebe. Igrali smo toplo-hladno, u ovom momentu nismo nivou da se borimo za finale - poručio je Ivović.

Njegov saigrač Srećko Lisinac istakao je da ekipa nije bilo na potrebnom nivou.

- Previše utakmica, bilo je teško igrati čitavo takmičenje na istom nivou. Ispod očekivanja, podbacili smo u svakom elementu, ali nismo imali snage. Što prije moramo da zaboravimo i da se pripremimo za Svjetsko prvenstvo - zaključio je Lisinac.

Svjetsko prvenstvo igra se od 9. do 30. septembra u Bugarskoj i Italiji.